Počasí dnes25 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 27. června 2024  |  Svátek má Ladislav
Bez reklam

Koupaliště v Karlovarském kraji mají zatím vodu vhodnou ke koupání

Voda v přírodních koupalištích v Karlovarském kraji je na začátku sezony většinou ideální ke koupání. Lehké znečištění hygienici zjistili jen na Skalce u Chebu a ve Velkém rybníku u Hroznětína. Vyplývá to z aktuálních výsledků odběrů vzorků Krajské hygienické stanice Karlovy Vary. Ve Velkém rybníku a na Skalce je ale znečištění téměř každoročně a v průběhu sezony většinou hygienici hlásili u obou nádrží omezení pro koupající.

Tento týden hygienici odebírali vzorky na dvou místech na přehradě Jesenice a na přehradě Skalka. Na Jesenici, u Rybářské bašty i u kempu Václav je voda vhodná ke koupání bez znečištění. Na Skalce má voda mírně zhoršené vlastnosti a je na druhém stupni z pětistupňové škály.

Minulý týden odebírali hygienici vzorky na Karlovarsku. Na Rolavě, na všech třech měřících místech, na pláži, u mola i v brouzdališti, byla voda bez závad. Na Velkém rybníku u Hroznětína zjistili zvýšený výskyt chlorofylu-a. Kvalita vody je tak na druhém stupni.

Bez závad byla voda i v dalších přírodních koupalištích, které hygienici sledují. Na Chebsku to bylo koupaliště Lido u Mariánských Lázní a koupaliště Dřenice na Jesenici. Na Sokolovsku je voda bez závad na koupališti Michal, na nádrži Tatrovice, na Bílé vodě u Chodova i na nádrži Boden u Habartova.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky rekreace, zdraví, koupaliště, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koupaliště v Karlovarském kraji mají zatím vodu vhodnou ke koupání  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.