Počasí dnes28 °C, zítra26 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Obranu hokejistů Karlových Varů vyztuží další lotyšský reprezentant Mamčics

Hokejisty extraligových Karlových Varů posílil lotyšský obránce Roberts Mamčics. S vedením Energie podepsal roční smlouvu a následoval tak dalšího člena defenzivy bronzového týmu z loňského mistrovství světa Janise Jakse, jehož příchod z Litvínova oznámil klub minulý týden. O dohodě s Mamčicsem informovali Západočeši na webu.

Devětadvacetiletý bek přišel do Karlových Varů ze slovenské nejvyšší soutěže, v níž hájil v uplynulých dvou sezonách barvy Nových Zámků. V té poslední si za 45 startů připsal 26 bodů díky sedmi gólům a 19 asistencím. Představil se i na květnovém MS v Praze a Ostravě, v sedmi startech třikrát skóroval.

„Roberts je hráč s výbornými fyzickými parametry, který preferuje fyzickou hru. Je stabilním členem lotyšské reprezentace a účastníkem několika mistrovství světa a olympijských her. Od jeho posledního působení v České republice udělal velký výkonnostní pokrok, takže dobře zná i české prostředí," uvedl sportovní ředitel Energie Jiří Kalous.

Mamčics se představil jednou na olympijských hrách, na MS startoval třikrát. Na klubové scéně má zkušenosti ze švédské ligy či KHL a v extralize v sezoně 2021/22 oblékal dres Zlína. K novému týmu by se měl připojit koncem července se startem přípravy na ledě.

„Jsem nadšený, že se mohu vrátit do české extraligy. Udělám vše, co je v mých silách, abych dosáhl týmových cílů a plánů pro tuto sezonu. Každý trénink i každý zápas chci odvádět co nejlepší výkon a dále posouvat i svou výkonnost. Už se nemůžu dočkat, až poznám své spoluhráče a trenéry," vzkázal Mamčics.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Energie Karlovy Vary

Štítky Sport, hokej, extraliga, Karlovy Vary, Mamčics

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obranu hokejistů Karlových Varů vyztuží další lotyšský reprezentant Mamčics  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.