Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Karlovarský kraj se prezentuje na americké televizi

Před deseti lety vysílala poprvé americká nekomerční televize Czech-American TV pořad, který se celý věnoval Karlovarskému kraji. Cílem programu je představit region jako zajímavou a bezpečnou turistickou destinaci. Společnost dlouhodobě spolupracuje i s destinační agenturou Živý kraj.

Czech-American TV vznikla v roce 2003 a působí jako nezisková organizace. Na jejím chodu se dobrovolně podílejí odborníci včetně studentů z několika českých a amerických univerzit. Mimo jiné se zapojují fakulty Západočeské univerzity. Tento neziskový projekt se věnuje propagaci České republiky, potažmo jejích regionů prostřednictvím televizních pořadů v angličtině.

Televize oslovuje více než šest milionů domácností nejen v USA. Díky internetovému streamingu si programy našly desítky tisíc diváků po celém světě. Úspěšné počínání potvrzuje řada ocenění získaných v posledních letech v USA a České republice.

„Našim posláním je rozšiřovat povědomí o krásách naší vlasti. Karlovarský kraj je proslulý světovými lázněmi, rozmanitou přírodou a bohatou historií. Náš webový portál obsahuje přes dva tisíce stran textu v angličtině. Diváci zde také mohou najít například recepty z Karlovarského kraje, řadu informativních článků o hradech, zámcích a dalších památkách z této oblasti,“ uvedl John Honner, americký producent českého původu, který založil tento projekt v USA před dvaceti jedna lety.

Aktuálně televize natočila recept na specialitu místního regionu – Karlovarský knedlík. Na něm se rovněž podíleli studenti hotelnictví a turismu z ISŠ Slavkov u Brna a z GJS Zlín. Další novinkou je například nový půlhodinový televizní pořad, který je věnován Karlovarskému kraji. Více informací o tomto zahraničním vysílání lze získat z pětiminutového videa v češtině, které humorně uvádí kreslený maskot Honza.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Czech-American TV

Štítky Karlovarský kraj, americká tv

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj se prezentuje na americké televizi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.