Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Neděle 16. června 2024  |  Svátek má Zbyněk
Bez reklam

Ostrov upřednostní spíše developerské bytové projekty, menší záměry pozastaví

Nové vedení města Ostrov chce upřednostnit při plánování bytové výstavby spíše větší developerské projekty. Menší záměry, jako je plánovaná přestavba bývalé hasičské stanice na byty, zatím pozastaví. Jeden z největších projektů je takzvaný Ostrov mezi Ostrovy, který počítá s rodinnými domy i řadovou bytovou výstavbou.

Přestavba bývalé stanice dobrovolných hasičů by podle projektové dokumentace, kterou už má město zpracovanou, stála 60 milionů korun. V tom ale nejsou náklady na demolici původního objektu. Město si ale přínos této investice chce nechat ještě posoudit. „Tady určitě počkáme, protože náklady jsou vysoké a zároveň nám běží velké projekty, které jsou už v běhu. Finance už na to teď určitě nejsou. Počkáme na analýzu s tím, že uvidíme, jestli přínos je dost velký na to, abychom se na to zaměřili, nebo jestli se soustředíme někam jinam, třeba na Ostrov mezi Ostrovy," řekl starosta Ostrova Lukáš Lerch (ODS), který je v čele radnice od dubna.

Projekt Ostrov mezi Ostrovy se týká lokality mezi starou a novou částí města. Jedná se o pozemky mezi Jáchymovskou ulicí a bývalou vlečkou. Pozemky mají asi 19 hektarů. Vzniknout by na nich mohlo zhruba 200 bytů, zatímco v bývalé hasičské stanici je plánováno pouze 14 bytů. Současně by se s bytovou výstavbou v projektu Ostrov mezi Ostrovy měly podle města pojit i nebytové prostory, aby nevzniklo jen samotné sídliště bez provozoven, obchodů, restaurací a podobně.

Studii lokality zpracovali studenti Fakulty architektury ČVUT Praha v letech 2015 a 2016. Jedním z podkladů pro zadání byla i anketa mezi obyvateli. Studie řeší umístění a výšky domů, páteřní komunikace a technickou infrastrukturu v zastavitelných plochách. Tehdy byly náklady na realizaci odhadovány na 190 milionů korun, což v současné době bude výrazně více. I proto chce město nejdříve oslovit developery a zjistit jejich zájem o případnou investici.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky správa, reality, byty, Ostrov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ostrov upřednostní spíše developerské bytové projekty, menší záměry pozastaví  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.