Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Neděle 16. června 2024  |  Svátek má Zbyněk
Bez reklam

Zájem o letenky z Izraele do Karlových Varů nenaplnil očekávání. Lety zatím nebudou

Už dnes, ve čtvrtek 23. května, mělo v Karlových Varech přistát první letadlo z izraelského Tel Avivu. Zájem o letenky ale podle letiště nenaplnil očekávání, a tak lety mezi městy nakonec nebudou. O budoucnosti letů bude město jednat.

Provoz pravidelné linky z Tel Avivu do Karlových Varů měl být zahájen už dnes, ve čtvrtek 23. května. Kvůli aktuální situaci na území Izraele ale nedošlo podle letiště k naplnění předpokládaného prodeje letenek, a to zejména na červen. Lety byly naplánovány od května do září.

Letiště nyní čeká na vyjádření tour operátora, jaký bude další postup. Jednou z možných varianty by bylo využít letadla s menší kapacitou. „Za letiště Karlovy Vary doufám, že tour operátor pro letošní rok pravidelnou linku zahájí, byť později a s menším letadlem, a tedy i menším počtem cestujících. Víme ale, že změna dopravce těsně před hlavní turistickou sezónou není jednoduchá věc,“ uvedla jednatelka Letiště Karlovy Vary Alice Justina Undus.

Podle karlovarského hejtmana Petra Kulhánka je pochopitelné, že aktuální situace cestovnímu ruchu nepřeje. „Nicméně na izraelské straně je třeba zodpovědně zhodnotit, kdy lze do budoucna očekávat zlepšení situace. V opačném případě nevidíme smysl v pouhém posunutí termínu a opakovaném rušení plánovaných letů. Samozřejmě bychom byli velmi rádi, kdyby došlo k zahájení letů, byť s menším strojem, ale je třeba přemýšlet i nad ekonomickými dopady v případě nenaplnění kapacit letadel na obou stranách,“ uvedl Kulhánek.

Od nového pravidelného spoje do Izraele a zpět si Karlovarský kraj hodně slibuje. Hosté z Izraele v lázeňských městech v Karlovarském kraji tráví nejvíc času ze všech zahraničních hostů. Patří také mezi tradiční lázeňské hosty, kteří se zejména do Karlových Varů vracejí opakovaně. Úzké vztahy s městem Karlovy Vary dokládá i partnerství s izraelským městem Ejlat.

Ohodnoť článek

Foto Letiště Karlovy Vary

Štítky Izrael, letectví, letiště, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájem o letenky z Izraele do Karlových Varů nenaplnil očekávání. Lety zatím nebudou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.