Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Do Karlových Varů bude létat jednou za dva týdny i charter z Taškentu

Do Karlových Varů začne od 23. května létat charterový spoj z uzbeckého Taškentu. Půjde o nejvzdálenější destinaci, odkud letadla do lázeňského města budou létat. Délka letu je 4300 kilometrů a let potrvá pět a půl hodiny. Ale protože má letiště zatím stále nedostatečně dlouhou dráhu na přistávání a vzlet těžkých dálkových letadel, kapacita letadla bude naplněna jen zčásti. Linka bude v provozu do října.

Požadavek na linku dohodlo letiště s tour operátorem Asia Luxe ve velmi krátké době několika týdnů, řekla Undus. „Bude létat s dvoutýdenní frekvencí, tedy jednou za 14 dní. To znamená, že za tu dobu přistanou letadla Uzbekistan Airways dvanáctkrát. Bude to letadlo A320 Neo s kapacitou 125 cestujících, protože karlovarské letiště nemá dostatečně dlouhou dráhu, aby zde mohla přistávat letadla s plnou kapacitou," uvedla jednatelka letiště Alice Justina Undus. Klasický Airbus má plnou kapacitu 150 cestujících.

Linka z Taškentu dokládá zájem lidí ze Středního východu o pobyty v lázeňském městě, a to přesto, že pro tyto země platí vízová povinnost při cestách do Evropské unie. Jednatelka karlovarského letiště věří, že linka z Taškentu by mohla být podnětem i pro další touroperátory z této oblasti, aby začali do Karlových Varů létat.

Nová linka přiletí do Karlových Varů ve stejný den jako první let z izraelského Tel Avivu. Podle Undus to usnadní nasazení personálu, protože oba lety se zvládnou odbavit během jedné směny. Na posílení personálního stavu letiště najímá v současné chvíli raději brigádníky, protože mzdové náklady jsou jednou z největších položek v rozpočtu letiště a než se lety zalétají a potvrdí se jejich naplněnost, letiště nechce zbytečně své náklady zvyšovat.

Z nové linky bude mít letiště přínos na letištních poplatcích a za odbavení cestujících. Vzhledem k tomu, že jde o jeden cyklus za dva týdny to bude ale zhruba ve statisících korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Letiště Karlovy Vary

Štítky Uzbekistán, letectví, správa, letiště, Karlovarský, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Karlových Varů bude létat jednou za dva týdny i charter z Taškentu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.