Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Karlovarský kraj zasáhne velmi silný vítr, varují meteorologové

Česko zasáhne podle meteorologů v příštích dnech velmi silný vítr. Od čtvrtečního poledne může dosahovat rychlosti až 90 kilometrů za hodinu. Na horách se k tomu přidá velmi intenzivní sněžení.

Výstraha meteorologů před silným větrem platí od čtvrteční půlnoci. Meteorologové očekávají jihozápadní až západní vítr, který může v nárazech dosahovat rychlosti až 70 kilometrů za hodinu. Od poledne se pak výstraha zvyšuje na velmi silný vítr o rychlosti 65 až 90 kilometrů za hodinu. Na horách se k větru přidá intenzivní sněžení.

Meteorologové v souvislosti s výstrahou, která platí až do páteční třiadvacáté hodiny, upozornili na možné komplikace v dopravě a energetické síti. „Vzhledem k podmáčené půdě a očekávaným srážkám může docházet k častějším pádům stromů a větví a pravděpodobným problémům v energetické síti,“ napsali meteorologové na sociální síti X (bývalý Twitter).

Lidé by měli zajistit okna, dveře a upevnit volně uložené předměty. Zároveň meteorologové doporučují omezit pohyb venku, ale i jízdy autem. Rozhoodně by neměli chodit do lesů ani na túry.

Ohodnoť článek

Foto HZS Karlovarského kraje

Štítky výstraha, meteorologové, počasí, vítr, čhmú

Karlovarský kraj zasáhne velmi silný vítr, varují meteorologové  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.