Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Z Karlových Varů se bude v příštím roce létat do sedmi destinací

Karlovarskému letišti v příštím roce přibudou letecké linky. Místo tří destinací, kam se létalo charterovými lety letos, jich bude v příštím roce sedm včetně nové pravidelné linky do Izraele. Letadla z Varů zamíří do Řecka, Bulharska, Turecka, Tuniska a do Izraele. Podle jednatelky Letiště Karlovy Vary Alice Undus to může znamenat téměř čtyřnásobný počet cestujících ve srovnání s letošním rokem.

„Příští rok bude pro karlovarské letiště opravdu pěkný, protože budeme mít celkem 11 letů týdně v letní sezoně, od května do září. Z toho bude jedna pravidelná linka do izraelského Tel Avivu, to znamená, že si cestující budou moci koupit letenku normálně na trhu. A tady očekáváme zvýšení příletového cestovního ruchu pro Karlovarský kraj," uvedla jednatelka Letiště Karlovy Vary Alice Undus.

S cestovní kanceláří Čedok spolupracuje karlovarské letiště už třetím rokem. V příštím roce se lety s Čedokem rozšíří kromě už zavedených charterů do turecké Antalye a Heraklionu na Krétě i na řecký Rhodos. Cestovní kancelář Alexandria zatím z Karlových Varů létala v sezoně do bulharské Varny, v příštím roce to bude i Burgas. Nově z Karlových Varů začnou létat charterové lety společnosti DER Turistik CZ, která zastřešuje kanceláře Fischer, Exim Tours a Nev Dama. CK Fisher z Karlových Varů bude odlétat na zájezdy do turecké Antalye, Monastiru v Tunisku, na Krétu a Rhodos a do bulharské Varny.

Podle mluvčí společnosti Čedok Kateřiny Pavlíkové jde v případě rozšíření letů z Karlových Varů o dlouhodobou strategii firmy, která se snaží nabídnout klientům odlety z okolí jejich bydliště s výhodami, které to má, jako je například bezplatné parkování po dobu pobytu v cizině. To platí i pro Karlovy Vary, i když, jak dnes jednatelka letiště uvedla, pokud se zvýší počet letů, bude zřejmě třeba dvě parkoviště u letiště rozšířit.

V letošním roce karlovarské letiště odbaví zhruba 11.000 cestujících. Pokud se potvrdí obsazenost letů z letošní sezony, tak by v příštím roce mohlo karlovarským letiště projít okolo 40.000 cestujících. To sice ještě zdaleka nedosahuje dob, kdy do Karlových Varů létaly pravidelné linky z Ruska a kdy letiště odbavilo přes 100 tisíc cestujících, ale je to výrazný posun proti předešlým rokům. Letiště tehdy tvrdě poznamenala pandemie koronaviru a válka na Ukrajině.

Rozjezd nových linek podpoří stejně jako v předešlých případech Karlovarský kraj, a to 100 tisíc korunami na jednu rotaci letadla v prvním roce a 50.000 na rotaci v druhém roce linky. Podle hejtmana Karlovarského kraje Petra Kulhánka (za STAN) si tak kraj pro příští rok připravil devět milionů korun. Letiště vlastní kraj.

Hodnocení článku je 38 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Letiště Karlovy Vary

Štítky letectví, správa, letiště, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Karlových Varů se bude v příštím roce létat do sedmi destinací  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.