Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Česká pošta chce prodat budovu v Kraslicích, ve které má svoji pobočku. Ta má i nadále zůstat v provozu

Česká pošta chce prodat administrativní budovu v Kraslicích na Sokolovsku, ve které sídlí její pobočka. Nabízí ji v elektronické aukci, minimální kupní cena je stanovena na 9,6 milionu korun bez DPH. Podmínkou prodeje budovy je uzavření nájemní smlouvy s Českou poštou, aby poštovní pobočka v Kraslicích mohla zůstat v provozu.

"Česká pošta pro většinu budovy v Kraslicích nemá pro svůj provoz využití, proto ji nabízí k prodeji," uvedl mluvčí České pošty Matyáš Vitík. Cihlová budova je na náměstí 28. října, má čtyři podlaží včetně jednoho podzemního, v jejím přízemí funguje hlavní pobočka pošty. V objektu jsou převážně prostory, jež slouží k podnikání, telekomunikační ústředna a dva byty. Areál nabízí užitnou plochu 2579 metrů čtvereční, včetně parkoviště. Podle oznámení o prodeje nemovitostí České pošty by se v objektu mohl vyskytovat nebezpečný radon. Elektronická dražba je naplánovaná na 1. prosince.

Starosta Kraslic Jan Šimek (nez.) uvedl, že státní podnik se snaží o prodej své budovy v Kraslicích již několik měsíců. Nyní je obsazené pouze přízemí a byty, zbytek prostor je prázdných. Původně podle něj pošta objekt nabízela za 15 milionů korun. Město se obává toho, že budovu na hlavním náměstí v blízkosti radnice koupí tzv. obchodník s chudobou a přestaví ji například na ubytovnu.

Budova ze 30. let je podle starosty předimenzovaná a vyžaduje nákladnou investici. To je jeden z důvodů, proč se o její koupi nezajímá město. Kraslice, kde žije přibližně 6700 obyvatel, vlastní navíc už mnoho jiných budov, které potřebují rekonstrukci, anebo jsou bez využití. "Primárně musíme řešit náš majetek," řekl Šimek.

Česká pošta má v Karlovarském kraji v plánu prodat také budovu v Sokolově na sídlišti Michal, kde ještě před uzavřením sídlila pošta číslo pět. Záměr prodeje ale ještě nevyvěsila. O prodeji se uvažuje také u budovy hlavní pošty v Karlových Varech.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Česká pošta

Štítky Česká pošta, prodej budovy, pobočka pošty, Kraslice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Vaněk

Je na čase pověsit vlastizrádce jako je rakušan, kteří tunelují zbytky této kolonie...

Úterý, 21. listopadu 2023, 09:28Odpovědět

Česká pošta chce prodat budovu v Kraslicích, ve které má svoji pobočku. Ta má i nadále zůstat v provozu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.