Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Místo garáží v Jáchymovské ulici chce Ostrov postavit bytové domy

Ostrov na Karlovarsku chce vybudovat bytové domy a další zástavbu v Jáchymovské ulici. Nejprve ale musí vykoupit garáže, které na území bývalé vlečky stojí. Město tam chce postavit domy, ve kterých by mohly vzniknout až dvě stovky bytů. Rozšíření bytového fondu je prioritou současného vedení radnice, informoval ostrovský místostarosta Pavel Čekan (Místní).

"Jde o garáže, které tam léta stojí, a město historicky to území chce zastavět výstavbou nových bytů, nicméně zatím žádný projekt nebyl úspěšný. Teď už ale máme hotovou vyhledávací studii pro toto území, " řekl Čekan. Pozemky, na kterých garáže stojí, patří městu.

S výkupem garáží už město před časem začalo. Oblast je podle místostarosty opuštěná, nevyužité garáže využívají lidé bez domova. Ze zhruba 50 garáží už město odkoupilo necelé dvě desítky, 30 jich ještě zbývá. Radnice chce nyní prodej garáží urychlit. Majitelům nabídne 200 tisíc korun za jednu garáž. Poté přijde na řadu demolice.

Do budoucna chce radnice jednu z mála rozvojových lokalit ve městě zastavět bytovými domy. V plánu jsou tří- až čtyřpodlažní objekty, dohromady by v nich mělo být 200 bytů. Město by byty pronajímalo. Zda bude stavba v režii města nebo společně se soukromým investorem, zatím není jasné. Využít by ale chtěla radnice připravované dotace na rozvoj dostupného bydlení. Odhad nákladů je stovky milionů korun.

Sedmnáctitisícový Ostrov vlastní 800 bytů.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, stavby, byty, Ostrov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Místo garáží v Jáchymovské ulici chce Ostrov postavit bytové domy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.