Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Ostrovu se podařilo získat mladého zubaře, od listopadu otevře ordinaci

Městu Ostrov na Karlovarsku se podařilo získat mladého zubaře, který si zde od listopadu otevře ordinaci. Sloužit bude ve zrekonstruovaném památkové chráněném objektu Myslivna, kde pro něj město dokončuje prostory. Právě atraktivní prostory společně s dalšími benefity přilákaly do sedmnáctitisícového města nového zubaře. Zubaři i další lékaři, zejména pediatři, v Karlovarském kraji dlouhodobě chybí. Města i kraj hledají možnosti, jak zdravotníky přilákat.

Objekt Myslivny nechala radnice za 50 milionů korun kompletně zrekonstruovat. V přízemí byla v plánu expozice místního porcelánu, v horních patrech nadstandardní byty. Městu se ale ozval zubař z Plzeňského kraje, který měl zájem otevřít si v Ostrově praxi. Vedení města mu proto ukázalo přízemí Myslivny, což mladého stomatologa nadchlo. Prostory se proto přestavěly tak, aby v nich mohla vzniknout ordinace. Stavební úpravy vyšly podle ostrovského místostarosty Pavla Čekana (Místní) na čtyři miliony korun.

Kromě nových prostor získal zubař od města také byt nad ordinací za výhodné nájemné. Zároveň požádal o finanční podporu od města i kraje. Část vybavení ordinace pořídil právě z těchto dotací, zbytek nákladů pokryje půjčka.

Pomoc na rozjezd nové ordinace je to podle stomatologa Miroslava Duška značná. „Oslovily mě finanční podmínky, ale zejména ty prostory a přístup města. Zástupci města i úředníci byli extrémně nápomocni, takže s touto podporou jsem se rozhodl, že do toho jdu. Ty podmínky mi dohromady dávají to, že mi stojí za to tady bydlet a mít tu ordinaci," řekl Dušek.

Nová ordinace se otevře začátkem listopadu. Zájem o registraci byl ihned velký. V prvním kole nabírali 500 pacientů, podmínkou byl trvalý pobyt v Ostrově. Kapacita byla do několika desítek minut obsazená. Ordinace by měla kromě běžné stomatologické péče nabídnout také dentální hygienu, zubní rentgen i CT přístroj. Uvažuje se také o tom, že by zde mohla být zajištěna jako jediná v kraji zubní pohotovost přes den. Ta v celém kraji není k dispozici od dubna.

Do budoucna chce zubař přijmout 1500 až 2000 pacientů. Číslo ale nemusí být konečné, protože je v plánu najmout další stomatology. V ordinaci je místo až pro čtyři zubařská křesla. „Zubařům můžeme nabídnout krásné prostory, profesní rozvoj, ve spolupráci s městem bydlení a náborový příspěvek. Díky tomu věřím, že sem mladé kolegy přilákáme," dodal Dušek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky správa, zdraví, lékaři, Ostrov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ostrovu se podařilo získat mladého zubaře, od listopadu otevře ordinaci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.