Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Opravený bytový dům Myslivna se Ostrovu dosud nepodařilo obsadit

Zrekonstruovaný bytový dům Myslivna v Ostrově na Karlovarsku se městu dosud nepodařilo bezezbytku obsadit. Z deseti bytů zůstávají čtyři volné. Důvodem může být podle starosty Davida Hanakoviče (nez.) vyšší nájemné oproti ostatním městských bytům. Radnice proto vyhlásila další výběrové řízení.

Město stanovilo nejnižší možnou nabídku na 150 korun za metr čtvereční. Byty nabízí v soutěži obálkovou metodou. Jsou o dispozicích 1+kk až 3+1 a velikosti od 56 metrů po 77 metrů čtverečních. Mají koupelny a WC, nikoli kuchyňskou linku. Cena za měsíční pronájem bez energií se tak může vyšplhat až na 15 tisíc korun. Ostatní opravené byty se běžně v sedmnáctitisícovém městě pronajímají od 80 korun za metr čtvereční.

Menší zájem o byty vedení města překvapil. Jde totiž o atraktivní bydlení poblíž centra. "Myslím si, že částka 150 korun není až tak přehnaná, protože jsou to opravdu nové byty. Není podmínkou trvalý pobyt v Ostrově, může se přihlásit kdokoli z Karlových Varů či Sokolova, ale s tím, že do tří měsíců si musí zřídit trvalý pobyt v Ostrově," řekl starosta.

Myslivna je kulturní památkou stojící v městské památkové zóně poblíž ostrovského zámku či Paláce princů. Stavbaři nejprve rekonstruovali před lety střechu, nyní opravili vnitřky, včetně nové fasády a oken. Stavební práce vyšly město na 50 milionů korun.

V přízemí budovy nyní vzniká menší zubní klinika. Otevřít by se měla začátkem listopadu. Zubař, který o zřízení ordinace projevil zájem, tam získal také menší byt. Dva byty chce radnice nabízet ke krátkodobému pronájmu. Využít je může město pro své hosty, ale i veřejnost.

Hodnocení článku je 28 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto město Ostrov

Štítky ČR, správa, byty, Ostrov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravený bytový dům Myslivna se Ostrovu dosud nepodařilo obsadit  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.