Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Smartwings příští rok z Karlových Varů létat nebudou. Čedok už sehnal jiného dopravce

Společnost Smartwings už nebude v příštím roce létat na menší letiště. Změna se dotkne Pardubic, Českých Budějovic a Karlových Varů. Podle cestovní kanceláře Čedok, pro kterou Smartwings dovolené zajišťovaly, už je domluvený jiný dopravce. Nabídku destinací a zájezdů by to tak nemělo ovlivnit.

Informaci o rozhodutí spolčnosti Smartwings přinesla Mladá Fronta DNES. „Společnost Smartwings bude v příští letní sezoně provozovat lety ze tří českých letišť – z Prahy, Brna a Ostravy, tedy z letišť, kde má společnost dlouhodobě základny včetně technicko-provozního zázemí a pro společnost provozování letů z těchto letišť dává větší ekonomický smysl,“ řekla deníku mluvčí dopravce Vladimíra Dufková.

Změna se tak dotkne například letiště v Karlových Varech, Pardubících a v Českých Budějovicích. Podle mluvčí společnosti Kateřiny Pavlíkové se oznámení nabídky destinací a zájezdů na léto 2024 ale nijak nedotkne. „V tuto chvíli už máme pro naprostou většinu chystaných destinací z menších regionálních letišť na příští léto zajištěného jiného dopravce. Spolupracujeme v rámci skupiny s různými leteckými společnostmi a odlety z Českých Budějovic, Pardubic i z Karlových Varů klientům budeme nabízet i v další letní sezóně, first minute rezervace pokračují," řekla dnes ráno redakci Pavlíková.

Smartwings byly dominantním dopravcem, který zajišťoval charterové lety z letišť v Českých Budějovicích, Pardubicích i Karlových Varech. Pardubické regionální letiště v létě podle letového řádu provozovalo 30 letů týdně, přičemž 25 z nich obsluhovaly Smartwings. Z karlovarského letiště loni v létě zajišťovaly Smartwings charterové lety pro Čedok, přičemž jejich lety obstaraly 85 procent přepravených cestujících na karlovarském letišti za celý rok, a to téměř 6000. První lety z Jihočeského letiště České Budějovice také obsluhovaly Smartwings pro Čedok.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Elmira Talířová

Štítky letiště, Letiště Karlovy Vary, Čedok, Smartwings

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Smartwings příští rok z Karlových Varů létat nebudou. Čedok už sehnal jiného dopravce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.