Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na Skalce a Velkém rybníku hygienici v Karlovarském kraji nedoporučují koupání

V přehradě Skalka u Chebu a ve Velkém rybníku u Hroznětína na Karlovarsku je podle měření hygieniků voda nevhodná ke koupání. Na Velkém rybníku je už od začátku července i zákaz koupání. Většina ostatních koupališť v Karlovarském kraji má ale vodu bez závad nebo jen mírně znečištěnou, vyplývá z aktuálních údajů Krajské hygienické stanice Karlovy Vary.

Voda zcela bez závad je hlavně ve větších nádržích, v jezeře Michal u Sokolova, v Tatrovicích nebo v nádrži Boden u Habartova. Bílá voda u Chodova má vodu jen mírně znečištěnou.

Opatrnější by měli být koupající na Rolavě v Karlových Varech. Na všech třech odběrných místech, na pláži, u mola a na brouzdališti je voda na třetím stupni znečištění z pěti. Koupat se v ní ale dá.

Teplé počasí a nedostatek srážek obvykle zhoršuje kvalitu vody v koupalištích. Lépe těmto vlivům odolávají větší a hlubší nádrže. Skalku a Velký rybník prakticky každým rokem znečistí sinice a vodní květ.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Krajská hygienická stanice Karlovarského kraje

Štítky kvalita vody, koupání, zdraví, koupaliště, Karlovarský, Karlovarský kraj, okres Cheb, Krajská hygienická stanice, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Skalce a Velkém rybníku hygienici v Karlovarském kraji nedoporučují koupání  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.