Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Prudký déšť poškodil dlažbu v nedávno rekonstruované Moravské ulici v Karlových Varech

Nedávno rekonstruovaná Moravská ulice v Karlových Varech přišla při včerejších přívalových deštích o část dlažby. Ulice v historickém centru, která je v prudkém svahu, nevydržela nápor a voda dlažbu, která byla uložena jen do štěrkového podloží, vyplavila. Ulice tak bude na nějakou dobu uzavřena. Město chce vyvolat jednání s památkáři, kteří v této části města požadují tradiční způsob uložení dlažby, řekl včera večer karlovarský radní Petr Bursík (ODS), který měl před třemi lety rekonstrukci ulice jako tehdejší náměstek primátorky na starosti.

„Před chvílí jsme si to ve vedení města přeposílali, jak to na Moravské vypadá. Tam bude nutná celková rekonstrukce, vyplavené nejsou jen dlažební kostky, ale poškozené je i podloží. Prostě není možné na svahu, který má (sklon) 17 procent, dávat dlažbu jen do štěrku," řekl karlovarský radní Petr Bursík (ODS).

V Moravské ulici vznikaly škody už dříve při silných deštích, kdy tekoucí voda vyplavovala pískové mezery mezi dlažebními kostkami. Při rekonstrukci, která stála zhruba 40 milionů korun a uskutečnila se hlavně v roce 2020, se město snažilo na jednu stranu vyhovět požadavkům památkářů na co nejvíce autentickou dlažbu, ale zároveň zajistit dlažbu před silnými dešti. Podle Bursíka se ale beze změny technologie pokládky dlažby podobná situace, jako nastala včera, bude opakovat stále donekonečna.

Karlovarský kraj včera odpoledne zasáhly bouřky, které doprovázely i přívalové srážky. Na některých místech spadlo podle prvních údajů až 50 litrů vody na metr čtvereční. Problémy s odtokem vody měly kanalizace v Karlových Varech i Sokolově. V Karlových Varech byla zaplavena vodou i část lázeňského území, ulice Stará louka i Nová louka. Po dešti ale kanalizace vodu postupně odvádí.

Silné bouřky zasáhly západní Čechy, ulice se ocitly pod vodou. Voda někde vytrhala i dlažební kostky

Avizované bouřky plnou silou udeřily v podvečerních hodinách. Přívalové deště místy doprovázely i větší kroupy. Plzeňští i Karlovarští hasiči mají na svém kontě už desítky výjezdů. Nejvíce zasahují u popadaných stromů. Ulice v Sokolově a v...

Hasiči pokračují v kraji v odstraňování následků bouřek. Od 16:00 do 18:20 vyjížděli zatím k 61 událostem, z toho polovina připadá na Karlovy Vary, uvedli na síti X (dříve twitter).

Hodnocení článku je 24 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Karovarského kraje

Štítky ČR, počasí, hasiči, silnice, bouře, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prudký déšť poškodil dlažbu v nedávno rekonstruované Moravské ulici v Karlových Varech  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.