Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Silné bouřky zasáhly západní Čechy, ulice se ocitly pod vodou. Voda někde vytrhala i dlažební kostky

Avizované bouřky plnou silou udeřily v podvečerních hodinách. Přívalové deště místy doprovázely i větší kroupy. Plzeňští i Karlovarští hasiči mají na svém kontě už desítky výjezdů. Nejvíce zasahují u popadaných stromů. Ulice v Sokolově a v Karlových Varech se ocitly pod vodou. V Moravské ulici ve Varech voda dokonce vyrvala dlažební kostky. U Lokte se sesunula zemina a kamení na silnici.

„Vyjíždíme zejména na Tachovsko, kde jsou popadané stromy a ucpané kanály. V Révové ulici v Plzni spadlo na zaparkovaná vozidla několik střešních tašek," sdělil mluvčí plzeňských krajských hasičů Petr Poncar. O vývoji bouřkové situace podrobně informoval Český hydrometeorologický ústav. „Velmi silné bouřky bez pohybu se vyskytují v Karlovarském kraji a na severozápadě a západě Plzeňského. Jsou takřka bez pohybu a kromě intenzivních přívalových srážek se mohou vyskytovat i kroupy kolem dvou centimetrů,“ sdělili meteorologové na svých sociálních sítích. Bouřky ale rychle postoupily nad západočeskou metropoli. „V Plzni a okolí explozivně vyrostla intenzivní bouřková buňka na západním okraji. V okolí se mohou tvořit v následujících minutách další,“ sdělili o půl sedmé večerní meteorologové. Silný déšť doprovázelo také krupobití. 

O poznání dramatičtěji vypadá situace v Karlovarském kraji. V souvislosti s aktuální průtrží mračen se v Údolí u Lokte sesunula zemina a kamení na silnici. „Nejvíce událostí je v Karlových Varech, kde přes tísňovou linku nahlásili lidé najednou větší počet událostí. Jedná se o odstranění popadaných stromů a vytopené prostory. Především část města Stará louka, Nová louka a Divadelní náměstí, kde voda nestíhá odtékat a celá ulice je zatopená,“ popsal mluvčí karlovarských hasičů Martin Kasal. Průtrž nevydržela ani nedávno rekonstruovaná dlažba Moravské ulici v Karlových Varech.

Hodnocení článku je 24 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Karlovarského kraje

Štítky bouřky, následky bouřek, krupobití, popadané stromy, zatopené ulice, Plzeň, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silné bouřky zasáhly západní Čechy, ulice se ocitly pod vodou. Voda někde vytrhala i dlažební kostky  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.