Počasí dnes23 °C, zítra17 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Karlovarský kraj připravuje dvě nová výjezdová stanoviště záchranné služby

Karlovarský kraj připravuje stavbu dvou nových výjezdových stanovišť záchranné služby. Měla by vzniknout v Lubech a později i v Teplé. Měly by zlepšit zázemí a služby v okrajových částech kraje. Stavba základny v Lubech, která nahradí nevyhovující současné stanoviště, by měla začít letos.

„V rámci rozvoje stanovišť záchranné služby v kraji je nyní prioritní stanoviště v Lubech, které by mělo obsloužit tuto část regionu. My jsme schválili smlouvu o administraci celého projektu, který bude řídit náš odbor řízení projektů s tím, že realizace by měla nastat na podzim letošního roku. V současné době se dokončuje projektování, které by mělo skončit v červenci," uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek (za STAN).

Výjezdová základna v Lubech vznikne "na zelené louce". Novostavba má podle odhadů stát 24 milionů korun. Kraj na ní má získat dotaci ve výši 85 procent z Evropské unie. Zbytek uhradí Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje.

Kromě Lubů se připravuje i nové stanoviště v Teplé. Tam sice výjezdová základna už také je, ale je v nevyhovujícím stavu. Původně se zvažovalo, jestli objekt rekonstruovat, nebo postavit zcela nový. Nakonec padla volba na novostavbu. V současné době se tak hledá vhodný pozemek pro stavbu.

V Karlovarském kraji nyní funguje 13 výjezdových základen, které pokrývají celý Karlovarský kraj, pět z nich je na Karlovarsku, pět na Chebsku a tři na Sokolovsku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ZZS KK

Štítky správa, zdraví, stavby, záchranná, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj připravuje dvě nová výjezdová stanoviště záchranné služby  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.