Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Sněhu je hrozně málo, láteří provozovatelé sjezdovek na Karlovarsku

V západní části Krušných hor se lyžuje v zimních střediscích na Božím Daru, Bublavě či v Mariánských Lázních. Upravují se ale jen některé sjezdovky, přírodního sněhu je málo, navíc často prší. Na horách silně fouká. V pátek kvůli větru a do odvolání kvůli úbytku sněhu se uzavřel nejvýše položený areál na Klínovci. Stále se neupravují běžecké stopy.

Na Klínovci dnes kvůli silnému nárazovému větru zastavili všechny lanovky. Ačkoli chtěli provozovatelé v dalších dnech areál otevřít, znemožnilo jim to počasí. „Pro tuto chvíli je dobojováno, prohráli jsme. Ráno to vypadalo pouze na omezení kvůli síle větru, ale v kombinaci s vydatným deštěm a jarními teplotami nás to připravilo o zbytky sjezdovek," uvedl areál na webu. Skiareál je uzavřený do odvolání. Správci budou čekat na mrazivé teploty, aby mohli začít opět zasněžovat. Upozorňují návštěvníky, aby respektovali uzavírku, protože se na svazích bude pohybovat těžká technika.

Na Bublavě se lyžuje na sjezdovkách na kilometrové trase Lesní, Červená a v dětském parku. Aktuálně je tam 25 centimetrů zmrzlého sněhu, mimo svahy sníh není. Dobré podmínky hlásí také areál Skipot v Potůčkách nebo v Mariánských Lázních ve Slavkovském lese, kde je v provozu kabinková lanová dráha, lyžařský vlek II. levý, dětský park s posuvným kobercem a sjezdovka Krakonoška a Slalomák levá část. Kvůli teplému počasí je kompletně uzavřený skiareál Plešivec.

Počasí v Krušných horách nepřeje běžkařům. "Rok 2023 bohužel nezačíná pro vyznavače zimních sportů nijak dobře. Přírodní sníh chybí i v nejvyšších polohách Krušných hor a ani předpověď počasí není na nadcházející dni vůbec příznivá. Na ochlazení a sněžení tak musíme dál čekat," uvedli zástupci společnosti První Krušnohorská, která se stará o údržbu 250 kilometrů tratí Krušnohorské lyžařské magistrály.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Boží dar

Štítky Boží dar, Lyžování, Rekreace, Spotování, Počasí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sněhu je hrozně málo, láteří provozovatelé sjezdovek na Karlovarsku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.