Počasí dnes12 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Experti upravovali čapí hnízdo na budově galerie knihovny uprostřed nádherného parku

Poslední letošní rekonstrukci a úpravu hnízda čápa bílého provedli plzeňští experti z Dobrovolného ekologického spolku - ochrana ptactva (DESOP) mimo svůj obvyklý region. Tentokrát vyrazili do Ostrova u Karlových Varů, aby snížili čapí hnízdo na budově galerie knihovny uprostřed nádherného parku.

„Celá akce se plánovala poměrně narychlo a podle předpovědi počasí, možnostech výškové techniky a spoluúčasti Hasičských záchranných sborů Karlovarského kraje. Původně jsme měli domluvenou plošinu, ta ale ve stanovený termín nemohla, tak jsme požádali o spolupráci profesionální hasiče HZS KK s tím, že naplánovaná místní hasičská technika musela mimořádně do servisu. Naštěstí se na poslední chvíli podařilo hasičům poskytnout na akci třicetimetrový hasičský žebřík jednotky Dobrovolných hasičů z Chodova,“ uvedl Karel Makoň, šéf spolku DESOP.

„Díky perfektní koordinaci hasičů a jich pomoci a zároveň hlavně pak i příznivému počasí a povětrnostním podmínkám se nám podařilo čapí hnízdo za dvě hodiny snížit, uklidit střechu, vyčistit okapové žlaby a poměrně náročnou akci úspěšně zrealizovat,“ pochvaloval si Karel Makoň.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto DESOP / Karel Makoň

Štítky čapí hnízda, oprava čapích hnízd, DESOP, Karel Makoň, záchranná stanice živočichů, ekologický spolek, ochrana ptactva, hnízdo, knihovna, galerie, Karlovy Vary, Ostrov, Hasičský záchranný sbor, Karlovarský kraj, Chodov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Experti upravovali čapí hnízdo na budově galerie knihovny uprostřed nádherného parku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.