Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Karlovarský kraj dá letos na letní opravy škol přes 60 milionů korun

Karlovarský kraj vynaloží letos přes 60 milionů korun na letní opravy škol. Někde jde o několikamilionové investice, některé školy potřebují rozsáhlejší opravy jako zateplení. Většina prací byla naplánovaná na prázdninové měsíce.

„Snažíme se vždy naplánovat největší objem stavebních prací na léto, kdy není ve školách běžný provoz a práce neomezují průběh výuky a pohyb po budovách. Podařilo se nám to i letos, i když některé rekonstrukce jsou takového rozsahu, že se takzvaně přelijí i do školního roku. Díky tomu ale budou mít například žáci Střední lesnické školy Žlutice nový soutěžní areál pro práci s motorovou pilou, zrekonstruuje se Základní škola Ostrov, která už dlouhou dobu čeká na nutné úpravy, pokračovat budou stavební úpravy i v Domově mládeže Střední školy stavební Karlovy Vary a na Gymnáziu v Aši,“ popsal náměstek hejtmana Karlovarského kraje Dalibor Blažek (Místní).

Dvě největší investice se týkají zateplení krajských škol. Střední odborná škola stavební Karlovy Vary dostane zateplení obvodových stěn. Vymění se vnější okenní parapety, nově se oplechuje atika a škola dostane nové závětrné lišty. Součástí bude oprava balkonů včetně keramické dlažby. Zateplení přijde na 13,9 milionu korun bez DPH a potrvá šest měsíců. Podobně nákladné bude zateplení ZŠ Ostrov za 12,9 milionu bez DPH. Zateplí se obvodové stěny, podlahy v podkroví, vymění se okna a dveře. Škola se taky vymaluje.

Za víc než šest milionů kraj vymění okna a obnoví fasádu na Střední zdravotnické škole a vyšší odborné škole zdravotnické Karlovy Vary. Dvě akce absolvuje Domov mládeže a školní jídelna Karlovy Vary. Oprava havarijního stavu střechy objektu přijde na čtyři miliony, výměna rozvodů kanalizace na osm milionů.

Netradiční investicí je stavba cvičiště pro práci s motorovou pilou na Střední lesnické škole Žlutice. Vznikne soutěžní areál pro práci s motorovou pilou, bude se využívat pro vzdělávání žáků a odborné soutěže.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, stavby, školy, Karlovarský kraj, oprava, investice, řetězová pila, Střední lesnická škola Žlutice, Karlovy Vary, Základní škola Ostrov, Dalibor Blažek, Střední odborná škola stavební Karlovy Vary,

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj dá letos na letní opravy škol přes 60 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.