Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Karlovarsko čekají tropické teploty, víkend bude výrazně chladnější a s deštěm

Od středy do čtvrtka se teploty napříč republikou dostanou nad tropickou třicítku. Podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) bychom mohli naměřit i přes 35 stupňů Celsia. Vedra ale dlouho nevydrží. Pokud plánujete víkend u vody, máme pro vás špatnou zprávu. Podle meteorologů bude celý víkend deštivý s teplotami okolo dvacítky.

„Počasí u nás ovlivní mělká brázda nízkého tlaku vzduchu od západu, která přinese místní přeháňky a bouřky, ojediněle i silné, doprovázené hlavně přívalovými srážkami. Postupně se začne prosazovat oblast vyššího tlaku vzduchu, která přinese slunečné a velmi teplé počasí,“ vysvětluje ČHMÚ.

Dnešek bude v Karlovarském kraji polojasný až oblačný s teplotami od 28 do 31 stupňů Celsia. „Ve středu a ve čtvrtek na většině území budou teploty v odpoledních hodinách překračovat tropickou třicítku a na některých místech se vyšplhají až k 35 °C,“ uvádí meteorologové.

Ve čtvrtek se bude zataženo s přeháňkami a bouřkami. Teploty se stále budou pohybovat na hranici tropické třicítky. Od pátku se citelně ochladí až o deset stupňů. „Teploty by se na konci pracovního týdne a o víkendu už měly pohybovat jen od 20 do 25 °C,“ doplňuje ČHMU. Víkend bude zpočátku oblačný až zatažený. Na většině území očekávají meteorologové přeháňky a bouřky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky počasí, týdenní předpověď, tropické teploty, ČHMÚ, Karlovarský kraj, Český hydrometeorologický ústav, bouřka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarsko čekají tropické teploty, víkend bude výrazně chladnější a s deštěm  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.