Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Řezbáři vytvářeli ze dřeva odpadky i mrtvého jelena, mají symbolizovat následky divoké party v lese

Párty skončila je název nové a zcela originální výstavy řezbářských děl, která vznikla během sympozia na Linhartu u Karlových Varů. V lese ji najdete nedaleko hájovny Diana u obory s divočáky. Expozici tvoří různé odpadky, které řezbáři vytvořili ze dřeva. A nechybí ani uhynulý jelen.

„Naším úmyslem nebylo pouze přidat něco zajímavého do prostoru lesa, kam se často vydáváte na procházky, ale hlavně nápadnou formou upozornit na to, co nás hodně trápí a co řešíme každý den. A to jsou odpadky v lese a také krmení zvěře v oboře. Vystavené předměty – stůl, židle, rozbitá láhev, nedopalek cigarety, zmačkaná plechovka nebo sáček – tedy názorně ukazují výsledek „párty“ neukázněných návštěvníků lesa. Ročně v lese posbíráme přibližně 30 tun odpadků, a přesto se to zdá být marná a nikdy nekončící práce,“ říká Martina Nentvichová, projektová manažerka společnosti Lázeňské lesy Karlovy Vary.

„Rádi bychom návštěvníky naučili dodržovat jednoduché pravidlo. Co si do lesa přinesete, to si také odneste! Odpadkové koše do lesa umísťovat nebudeme. Představovaly by další navýšení nákladů, a hlavně by narušily přírodní ráz krajiny,“ říká Nentvichová.

Uhynulý jelen, který je také součástí expozice, má připomenout zákaz krmení zvěře v oboře. Mnozí návštěvníci ho bohužel porušují. A tak dobrý úmysl přilepšit zvěři nebo zabavit děti často končí průjmy, nebo i úhynem zvířat. „Doufáme, že nám vystavené předměty vydrží co nejdéle a nepoškozené. Příští rok bychom k nim totiž rádi doplnili další. Prosíme proto návštěvníky lesa, aby výstavu neničili a na exponáty nelezli,“ dodala projektová manažerka.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto Lázeňské lesy KV

Štítky výstava, řezbáři, odpadky, mrtvý jelen, party skončila, les, odpad, jelen, dřevo, Karlovy Vary, Lázeňské lesy Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řezbáři vytvářeli ze dřeva odpadky i mrtvého jelena, mají symbolizovat následky divoké party v lese  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.