Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Aš chce vyhláškou zcela zakázat hazard ve městě

Aš na Chebsku chystá vyhlášku, kterou zcela zakáže hazard ve městě. Týkat by se měla deseti provozoven. Regulací chce radnice přesunout hazard mimo město, u hraničního přechodu budou provozovny dál povolené. Především herny jsou ve městě problémem, a to kvůli negativním sociálním a kriminálním jevům, které se na ně vážou.

Provoz jednotlivých heren neskončí hned, ale až provozovnám vyprší povolení k provozování hracích přístrojů, které vydává městský úřad na tříleté období. Efekt vyhlášky se tak podle starosty projeví až po čase, tedy zhruba do tří let.

Radnice chce zrušením hazardu v zastavěné části města zvýšit pocit bezpečí. V okolí heren se srocovali lidé sociálně slabí a nepřizpůsobiví a páchali přestupky. Počet heren ale ve městě v posledních letech klesl. Zatímco před 15 lety jich byly v Aši tři desítky, dnes je jich 12.

Regulací částečně klesne v městském rozpočtu výnos z hazardu. „Příjem z hazardu pro město Aš je zhruba 40 milionů korun ročně. Předpokládáme, že výpad bude zhruba 25 procent, tedy deset milionů korun. Největší část příjmu tvoří kasino, které je na státní hranici a to tam zůstane," řekl ašský starosta Dalibor Blažek (Místní).

Kasina budou dál povolená u hraničního přechodu v ulici Selbská a na pozemcích v okolí městského obchvatu. Využívají je tam hlavně cizinci, nejčastěji Němci. V plánu tam má soukromý investor postavit velkou hernu s hotelem.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, hry, hazard, , hazardní hra, herna, okres Cheb, Dalibor Blažek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aš chce vyhláškou zcela zakázat hazard ve městě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.