Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Malý příjem není překážka. Kraj vypisuje nové kolo na kotlíkové dotace

Karlovarský kraj chystá nové dotační kolo na kotlíkové dotace. Zájemci mají možnost díky penězům úřadů vyměnit starý kotel za nový. Krajští úředníci navíc upozorňují, že finanční injekci mají možnost získat domácnosti, které nemají vysoký příjem.

Kraj vypisuje dotace na kotle v pravidelných intervalech už několik let. Nyní úřad avizuje, že se blíží další sběr žádostí, které následně posoudí pracovníci. Hlavním účelem programu je, že lidé mají možnost vyměnit staré kotle za nové, což pomáhá životnímu prostředí i peněženkám lidí, kteří díky novému zařízení ušetří. 

I nízkopříjmové domácnosti z Karlovarska mohou požádat od dotaci na výměnu starých kotlů na pevná paliva s ručním přikládáním. Žádosti vyřizuje Karlovarský kraj, dotační program bude vyhlášen 21. června a příjem žádostí bude spuštěn od 21. července,Jitka Čmoková z krajského úřadu Karlovarského kraje. 

Zájemci, kteří splňují kritéria dotace, by už nyní měli podat takzvaný předběžný zájem. „Dotace může činit až 95 % nákladů na nové vytápění, žadatel může požádat o zálohu ve výši 60 % ze schválené dotace. Bližší informace v přiloženém letáku a na webu,“ dodává Čmoková.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Kraj, Karlovarský, dotace, Kotle, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Malý příjem není překážka. Kraj vypisuje nové kolo na kotlíkové dotace  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.