Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Začalo hlasování o nejlepší stavbu Karlovarského kraje 2022

Lidé začali hlasovat v letošním ročníku soutěže Stavba Karlovarského kraje. Do 21. ročníku soutěže o nejlepší stavby a projekty kraje se přihlásilo 34 staveb a projektů. Navíc mohou lidé dát svůj hlas i vybraným zachráněným památkám. Hlasovat lze na webových stránkách Staveb Karlovarského kraje do 16. června odpoledne.

"Každý, kdo se přihlásí, může hlasovat pro jednu stavbu, jeden projekt a jednu památku. Staveb je přihlášeno 24, projektů je deset a památek je šest. Jsou tam zastoupeny obce a města napříč celým Karlovarským krajem," popsala Anna Vlášková z Regionálního stavebního sdružení Karlovy Vary, které soutěž pořádá.

Do letošního ročníku soutěže, která si klade za cíl propagovat zdařilé stavební akce a projekty, jsou přihlášeny bytové domy, stavby občanské vybavenosti, průmyslové stavby i stavby dopravní. Soutěží tak hrad, kostel, nový obecní úřad, základní umělecká škola, městská dvorana v Lokti, bytové domy, mezi projekty jsou například i rekonstrukce nádraží, koupaliště nebo rekonstrukce bývalé celnice.

V roce 2020 byla soutěž po jejím vyhlášení zrušena kvůli mimořádným opatřením v souvislosti s pandemií koronaviru. V loňském roce se přihlásilo 28 staveb a 15 projektů, což bylo nejvíce za dobu konání soutěže.

Podle místopředsedy Regionálního stavebního sdružení Karlovy Vary Rudolfa Borýska se nyní stavebnictví nejen v Karlovarském kraji nachází ve velmi nejistém období. Na jednu stranu stále ještě trvá růst stavebnictví, ale začínají se projevovat prudce rostoucí ceny vstupů, materiálů i energií. Je tak podle něj pravděpodobné, že se stavebnictví dostane už ve druhé polovině letošního roku do útlumu, který bude pokračovat i v příštím roce. Velkou roli pak bude mít veřejná správa, která může svými zakázkami stavební průmysl podržet. Neměla by se podle Borýska opakovat situace v letech 2008 a 2009, kdy po ekonomické světové krizi stavebnictví v Česku dostalo těžký zásah, ze kterého se stále ještě plně nezotavilo.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Regionální stavební sdružení

Štítky stavba Karlovarského kraje, stavby Karlovarska, soutěž, projekty, památky, hlasování, Karlovarský kraj, architektura, projekt, stavebnictví, Karlovy Vary, pandemie covidu-19, Česko, Loket

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začalo hlasování o nejlepší stavbu Karlovarského kraje 2022  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.