Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Kempy v Karlovarském kraji vyhlížejí dobrou sezonu, očekávají opět i cizince

Kempy v Karlovarském kraji vyhlížejí dobrou letošní sezonu. Přijímají už první objednávky, kromě českých rodin by se mohli hojně vracet i turisté ze zahraničí. Některé kempy ale kvůli růstu cen energií i dalších nákladů zdražovaly, vyplynulo z ankety. Provozovatelé letos také méně investovali.

Některé kempy v okolí Jesenické přehrady už zahájily letošní sezonu. Například kemp Baldi, který leží kousek od břehu přehrady, už funguje od Velikonoc. Po dva roky se kemp musel potýkat s omezeními kvůli pandemii koronaviru. "Myslím, že letošní sezonu by mohla vypadat už lépe. A pokud bude dobré počasí, tak to bude úplně nejlepší," řekla pracovnice kempu. Jak dodala, kromě českých hostů, na které se musel kemp spoléhat v minulých dvou letech, se vracejí znovu cizinci, zejména Němci, Nizozemci, ale i hosté z dalších zemí.

Městský rekreační areál a koupaliště Rolava už také v podstatě zahájil letní sezonu, a to na začátku května. Ke koupání v teplejší vodě bude ale potřeba ještě pár dnů či týdnů teplého počasí. "Novinky pro letošní rok máme. Bude to wakeboarding (rekreační vodní lyžování). Budeme tady mít i řadu akcí, výstavu kaktusů, který tu bude koncem května. Loni jsme měli nultý ročník běhu pro Světlušku a letos to chceme zopakovat. A pak další koncerty nebo představení. A letos bude novinkou i muzikál," řekla Simona Vránová, ředitelka městské organizace KV City Centrum, která areál provozuje.

Přestože se už několik let uvažuje alespoň o částečném zpoplatnění vstupu do rozsáhlého areálu, kde jsou kromě koupaliště i in-line dráhy, kurty a další hřiště, také letos bude vstup do areálu zdarma. I když podle Vránové by alespoň symbolické vstupné pomohlo eliminovat některé nežádoucí návštěvníky, kteří v areálu dělají spíše škodu, než aby jej využívali.

Sokolovské přírodní koupaliště Michal se na sezonu teprve připravuje. Kemp chystají otevřít příští víkend, celý areál v závislosti na počasí asi v polovině června. Evidují již první zájemce. "Zájem je pozvolný, už máme prvních pár rezervací. Jsme optimističtí, očekáváme dobrou sezonu, fungujeme teprve třetím rokem a dva roky předtím to bylo špatné. Kvůli nepříznivému počasí byla loni sezona katastrofální," řekl jednatel Karel Kotous.

Provozovatelé areálu se rozhodli kvůli růstu nákladů mírně zvýšit ceny, uU kempu asi o šest procent, mírně zdražilo také rodinné vstupné do areálu. Do rozvoje areálu se letos neinvestovalo. Koupaliště v tomto roce poprvé čeká závod na dračích lodí, který by mohl podle jednatele přilákat více lidí.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Roubíček

Štítky ČR, rekreace, turistika, Karlovarský, Karlovarský kraj, pandemie covidu-19, Velikonoce, Rolava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kempy v Karlovarském kraji vyhlížejí dobrou sezonu, očekávají opět i cizince  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.