Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Velikonoční volno i slunečné počasí nalákaly do areálu Klínovec desítky lyžařů

Prodloužený velikonoční víkend i pěkné počasí přilákalo do skiareálu Klínovec plno příznivců zimních sportů. Podmínky pro lyžování zůstávají v největším areálu v Krušných horách dobré, i tak provoz areálu skončí o Velikonočním pondělí. Areál už se připravuje na letní provoz, řekla dnes mluvčí skiareálu Hana Hoffmannová.

Klínovec je posledním areálem v Karlovarském kraji, kde se stále lyžuje. "Aktuální podmínky jsou velmi dobré. Stále lyžujeme na severní straně Klínovce, kde je v provozu pět sjezdovek a fun park, vše obsluhují dvě lanovky s oranžovou krycí bublinou a jeden vlek," uvedla mluvčí. Na sjezdovkách leží 40 centimetrů sněhu, otevřeno je denně od 8:30 do 15:00.

O poslední jízdy na zasněžených kopcích je podle mluvčí stále zájem. "Vzhledem k počasí je aktuálně stále o lyžování zájem. Ale samozřejmě okraje sezony jsou vždy slabší, protože ve městech je v tomto období, co se týče počasí a aktivit ten největší rozdíl. Lidé se přeorientovávají spíše na kolo," uvedla Hoffmannová.

Při loňské sezoně byl areál kvůli protikoronavirovým opatřením otevřený pouze na pár dní. Zatímco v běžné sezoně bývá v provozu v průměru 135 dní, loni to bylo jen devět dní. Kvůli nepřízni počasí se lyžovalo jen na třech uměle zasněžených sjezdovkách. Ztráty Klínovce kvůli omezenému provozu minulé sezony činí 200 milionů korun.

Letošní zimní sezona bude pro klínovecká areál dobrá. Skiareál měl po dvou letech opět plnohodnotnou sezonu. Do střediska přijelo za letošní sezonu 340 tisíc lyžařů, což je srovnatelný počet s obdobím před epidemií. Při slunečných víkendech byla návštěvnost i přes 10 tisíc lidí. Díky dobré sezoně se podařilo areálu umořit část dluhů z období covidu a vydělat peníze na nutné investice.

Areál už se chystá na letní sezonu. Pro příznivce terénní jízdy na kole a koloběžkách je každoročně připraveno několik tratí různých obtížností. "Příprava na léto se již uskutečňuje souběžně s dobíhající zimou. Po ukončení provozu lanovky z Jáchymova, která je právě spuštěná v létě se zahájila její údržba a příprava na léto. Stejně tak kolegové, kteří spravují traily už vyrazili na opravy stezek do míst, kde není sníh a podmínky jim tak práce dovolí," řekla mluvčí. Loni areál zahájil letní provoz koncem května.

Ohodnoť článek

Štítky ČR, rekreace, počasí, lyžování, Boží Dar, Klínovec, Velikonoční pondělí, sjezdovka, Krušné hory, Skiareál Klínovec, léto, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velikonoční volno i slunečné počasí nalákaly do areálu Klínovec desítky lyžařů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.