Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Soud vrátil pozemky v budoucím průmyslovém parku u Chebu na zemědělskou půdu

Krajský soud v Plzni zrušil změnu územního plánu Chebu, která se týká pozemků v budoucím Průmyslovém parku II. Změna územního plánu měla převést část pozemků ze zemědělské půdy na pozemky pro smíšenou výrobu. Pravomocné rozhodnutí soudu by tak mohlo v budoucnu i oddálit jednání o budoucím využití strategické průmyslové zóny u Chebu, uvedl místostarosta Chebu Ladislav Hrubý (VPM). Město se proto bude bránit.

"My jsme na to reagovali dvěma způsoby. Za prvé jsme podali kasační stížnost k nejvyššímu správnímu soudu a za druhé jsme předložili radě a zastupitelstvu návrh na zadání změny územního plánu, která v případě jejího projednání a schválení by byla shodná jako byl územní plán před tím, než do něj zasáhl Krajský soud v Plzni," uvedl Hrubý.

Soud podle Hrubého vyhověl stížnosti obyvatelky města, která se týkala dvou věcí. Jednak procesu schvalování změny územního plánu a pak také maximální výšky budov až 40 metrů, které by v této části zóny mohly stát. Soud vyhověl části stížnosti, týkající se procesu schvalování, výhradami k výškám budov se nezabýval.

Posouzení samotné kasační stížnosti by mohlo podle Hrubého trvat možná měsíce i roky. Proto město chce zároveň zopakovat proceduru změny územního plánu, ale tak, aby ji nebylo možné napadnout.

Průmyslový park II. byl zařazen mezi strategické průmyslové zóny v České republice a disponuje asi 130 hektary pozemků. Je společně s pozemky u Starého Sedla jednou ze dvou největších ploch v Karlovarském kraji, na kterých by mohly vzniknout průmyslové zóny určené zejména pro velké strategické investory.

Rozhodnutí krajského soudu podle místostarosty aktuálně jednání o využití pozemků investory přímo neohrožuje. Město jedná se dvěma zájemci, ale jednání by mohla vést k nějakému rozhodnutí zřejmě až v příštím roce. Do té doby by ale chtěl Cheb mít pozemky připravené. Už jen proto, že návrat územního plánu před jeho změnu dostává pozemky v chebském průmyslovém parku do rozporu i se zásadami územního rozvoje Karlovarského kraje.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, správa, reality, zóny, Cheb, pozemek, územní plán, Ladislav Hrubý, průmyslová zóna, Krajský soud v Plzni, Nejvyšší správní soud České republiky, Karlovarský kraj, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soud vrátil pozemky v budoucím průmyslovém parku u Chebu na zemědělskou půdu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.