Počasí dnes17 °C, zítra16 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Hokejisté vyklidí kabiny. KV Arena poslouží jako útočiště Ukrajincům

Hokejisté Karlových Varů neodehrají závěr sezony na domácím stadionu. Vedení Karlovarské kraje po dohodě s městem a hokejovým klubem rozhodlo, že KV Arenu hokejisté vyklidí, aby hala posloužila uprchlíkům z Ukrajiny. Energie aktuálně hledá, kde klíčovou část sezony odehraje.

O rozhodnutí informoval kraj po jednání krizového štábu, kde se rozhodlo, že velká hala KV Arena poslouží pro rozšíření centra pomoci Ukrajině. ​„Musím velmi ocenit věcný přístup vedení města Karlovy Vary, jednatele KV Areny, ale i vedení klubu HC Energie, protože harmonogramu hokejových zápasů se rozšíření prostor uprchlického centra do haly samozřejmě výrazně dotýká. Moc všem děkuji za pochopení situace a vstřícnost, se kterou k tomuto řešení přistupují. Nyní je to jediná možnost, jak bez přerušení provozu centra můžeme kapacitu zdvojnásobit a urychlit tak odbavení ukrajinských občanů,“ uvedl karlovarský hejtman Petr Kulhánek (za STAN).

O tomto víkendu bude hasiči a dalších pracovníků řídit přestavbu prostor haly KV Areny a v příštím týdnu by mohlo asistenční centrum využívat nové zázemí. Energie tak na svém ledě neodehraje poslední utkání základní části s Litvínovem, které je na programu v úterý 8. března. Jasno není ani o tom, kde bude mužstva Martina Pešouta hrát případné playoff, na které ztrácí Energie čtyři body, či zápasy baráže, která aktuálně třináctému týmu extraligové tabulky stále hrozí. 

Vedení klubu nyní intenzivně jedná o náhradním místě konání a intenzivně řeší i další záležitosti spojené s pořádáním utkání včetně ticketingu. Veškeré informace posléze zveřejníme na našem webu a sociálních sítích, fanoušky tak prosíme o trpělivost do chvíle, než budou všechna jednání dotažena do konce,“ uvedlo vedení klubu, které také řeší, jak a kde dohrají sezonu mládežnické kategorie. 

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto KV ARENA

Štítky Karlovy Vary, Kraj, Karlovarský, Kulhánek, hokejista, KV Arena, HC Energie Karlovy Vary, Ukrajina, energie, Karlovarský kraj, Starostové a nezávislí, Petr Kulhánek, HC Verva Litvínov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté vyklidí kabiny. KV Arena poslouží jako útočiště Ukrajincům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.