Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Karlovarském kraji se podmínky pro lyžaře díky ochlazení zlepšily

Podmínky pro lyžaře v krušnohorských zimních areálech v Karlovarském kraji se díky ochlazení v posledním týdnu výrazně zlepšily. Teploty se na horách drží pod nulou, skiareály proto zasněžují. Situace se začíná zlepšovat i na běžeckých tratích, provozovatelé opět začali upravovat některé trasy rolbou.

V nejvýše položeném areálu v Krušných horách na Klínovci je otevřeno pět z 32 sjezdovek v délce čtyř kilometrů, a šest z 21 lanovek a vleků. Na svazích leží až 40 centimetrů umělého a přírodního sněhu. Díky ochlazení skiareál zasněžuje zavřené sjezdovky a připravuje je na otevření. „Upozorňujeme, že na těchto tratích se bude i přes den pohybovat technika a rolby, a proto žádáme všechny návštěvníky, aby uzavírku tratí respektovali," uvedlo středisko na webu.

Ve skiareálu Plešivec, který byl kvůli oblevě od minulého týdne zavřený, se opět lyžuje. Otevřená je zatím jedna sjezdovka Hana pro večerní lyžování. Od pátku jsou přichystané dvě sjezdovky, Renata a Hana, od 9:00 do 16:00.

Dobré podmínky hlásí také areály na Božím Daru, v Potůčkách či na Bublavě. Na Bublavě opět díky ochlazení spustili lanovku a k ní přilehlou sjezdovku Lesní. Dále se lyžuje na červené, modré a v dětském hřišti, a to i večer do 20:00. V Potůčkách jsou v provozu dvě sjezdovky a vleky s celkovou kapacitou 1500 lidí za hodinu. V božidarském areálu Novako jezdí malý a velký vlek a koberec, v provozu je také snowtubing.

Začátkem týdne provedli rolbaři první rozsáhlejší úpravu stop v tomto roce, od Bublavy přes Rolavu, Vysokou Pec a Vysokou Jedli až po Horní Blatnou, Mílov a Boží Dar. „Sněhu však stále není optimální množství, a ne všude tak bylo možné vyříznout klasickou stopu. Na některých místech zejména v nižších polohách a na sevřenějších lesních cestách je vrstva sněhu po utáhnutí rolbou minimální a ve stopě může být štěrk nebo hlína. Ve srovnání se stavem před týdnem, kdy byly pláně zelené, jsou ale podmínky pro běžecké lyžování luxusní," uvedli správci tratí v západním Podkrušnohoří.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, rekreace, hory, Karlovarský kraj, sjezdovka, Krušné hory, Klínovec, Boží Dar, Plešivec (Krkonoše), lyžař

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlovarském kraji se podmínky pro lyžaře díky ochlazení zlepšily  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.