Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dotace na kulturu a sport pro rok 2022 vyhlásí Karlovarský kraj ještě letos

Karlovarský kraj vyhlásí dotační tituly na kulturu a sport pro příští rok ještě letos. Chce tak pomoci žadatelům, kteří budou moci při svých plánech na příští rok počítat s případnými přidělenými dotacemi. Cílem dřívějšího vyhlášení dotačních programů je i posunutí výplaty dotací co nejblíže začátku roku 2022, uvedla v tiskové zprávě radní pro oblast kultury a památkové péče Oľga Haláková (KDU-ČSL).

„Jedná se o zásadní změnu oproti předchozím letům, kterou se snažíme vyjít vstříc žadatelům, kteří budou moci plánovat své aktivity pro nadcházející rok, a získat tak delší čas pro samotnou realizaci obnovy kulturních památek a pořádání kulturních akcí. K tomuto kroku jsme přistoupili na základě připomínek právě ze strany žadatelů a po zralé úvaze jsme rozhodli, že jim vyhovíme," řekla Haláková.

V průběhu října vyhlásí kraj sedm dotačních programů na sport a kulturu. Jde o podporu údržby a obnovy sportovních zařízení, sportovních aktivit dětí a mládeže, sportovních akcí, podporu vrcholového sportu, sportovní infrastruktury profesionálního sportu. Dále o podporu kulturních aktivit a na obnovu a využití kulturních památek, památkově hodnotných objektů a movitých věcí.

Také letos již vyhlásil kraj každoroční stipendijní program pro studenty vysokých škol z Karlovarského kraje. Program je zaměřený na zlepšení vzdělanostní struktury obyvatel v regionu. Kraj tím chce podpořit zejména učitele základních a středních škol a zdravotníky, kterých je v kraji dlouhodobě nedostatek. Pokud vysokoškoláci těchto oborů splní požadované podmínky, mohou získat 48 000 korun ročně.

Žádosti o dotace bude možné kompletně podat elektronicky, což se v předchozích letech osvědčilo. Přehled vyhlášených dotačních titulů pro rok 2022 najdou žadatelé na webových stránkách Karlovarského kraje.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto RalfGervink/Pixabay.com

Štítky ČR, správa, kultura, sporty, Karlovarský, dotace, Karlovarský kraj, sport, Oľga Haláková, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dotace na kulturu a sport pro rok 2022 vyhlásí Karlovarský kraj ještě letos  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.