Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Stavba nové hasičské stanice v Ostrově začne až příštím rokem

Ostrov na Karlovarsku letos nezačne s výstavbou nové hasičské stanice pro dobrovolné hasiče. Důvodem je to, že stavební firma kvůli nynějším vysokým cenám na stavebním trhu od zakázky odstoupila. Nové výběrové řízení vyhlásí radnice začátkem příštího roku.

Původní náklady na zázemí hasičské jednotky v Jáchymovské ulici činily 53,5 milionu korun. Se stavbou měla firma začít letos na podzim, přičemž město na zahájení vyčlenilo v rozpočtu pět milionů korun.

„Vítěz výběrového řízení nám ale nakonec odmítl podepsat smlouvu. V době, kdy podával nabídku, byla podstatně nižší cena stavebních prací i materiálu. Takže jsme výběrové řízení zrušili," řekl starosta Ostrova Jan Bureš (ODS).

Šestnáctitisícové město nyní připravuje rozpočet i investice na příští rok. „Uvidíme, kolik budeme mít k dispozici peněz na kapitálové výdaje, a podle toho budeme rozhodovat, jestli 'hasičárnu' zahájíme na jaře nebo až na podzim podle aktuálních cen," uvedl starosta. Odhady aktuálních nákladů město zatím nemá, počká si až na nabídky firem v příštím roce.

Novou hasičskou zbrojnici s garážemi chce město umístit v blízkosti výjezdového stanoviště záchranné zdravotnické služby Karlovarského kraje. Vedle ní se do budoucna počítá také se stavbou stanice pro profesionální hasiče. Původně chtělo město v areálu vybudovat i sídlo městské policie, náklady by ale byly o několik desítek milionů vyšší.

S dokončením stavby se počítá v roce 2024.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Archiv Ostrova

Štítky ČR, správa, stavby, hasiči, Ostrov, výběrové řízení, Karlovarský kraj, Jan Bureš, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavba nové hasičské stanice v Ostrově začne až příštím rokem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.