Počasí dnes23 °C, zítra17 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Festivalový film Nejhorší člověk na světě uvidí i diváci v regionu

Jeden film z nabídky Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary se i letos bude promítat i v kinech v regionu. V letošním roce organizátoři festivalu a Karlovarský kraj vybrali snímek Joachima Triera Nejhorší člověk na světě. Mimořádná představení v kinech v Kyselce, v Domě kultury Ostrov, v kině Alfa v Sokolově, v kině Svět v Chebu a ve Slavii v Mariánských Lázních se budou konat v úterý 24. srpna.

„Festival se sice letos koná v neobvyklém termínu, ale i tak věřím, že si příznivci filmu nenechají tuto jedinečnou událost ujít. Pro ty, kteří se nemohou dostat na festivalové snímky přímo do Karlových Varů, jsme opět s organizátory akce domluvili promítání jednoho z festivalových filmů v dalších pěti místech našeho kraje. Půjde o nový norský snímek režiséra Joachima Triera s názvem Nejhorší člověk na světě, který nese podtitul Julie ve 12 kapitolách,“ uvedl hejtman Petr Kulhánek.

Snímek je příběhem půvabné dívky, která před třicítkou experimentuje a hledá své místo v životě. Film na pomezí komedie a dramatu popisuje problematiku vztahů v životní etapě, kdy má člověk téměř nekonečné možnosti. Herečka Renate Reinsveová si za ztvárnění chytré a svéhlavé Julie z festivalu v Cannes odvezla cenu pro nejlepší herečku.

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary zahájí 20. srpna světová premiéra filmu Zátopek režiséra Davida Ondříčka s Václavem Neužilem a Marthou Issovou v hlavních rolích. V hlavní soutěži se na karlovarském filmovém festivalu mimo jiné představí film Olma Omerzu Atlas ptáků.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto KVIFF

Štítky ČR, film, festival, Karlovy Vary, Karlovarský kraj, kino, Nejhorší člověk na světě, Dům kultury Ostrov, Cheb, Mariánské Lázně, Sokolov, Kyselka, filmový festival

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festivalový film Nejhorší člověk na světě uvidí i diváci v regionu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.