Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Karlovarském kraji je voda v koupalištích až na výjimku kvalitní

Venkovní koupaliště v Karlovarském kraji mají i v druhé polovině léta většinou vhodnou vodu ke koupání. Výjimkou zůstává Velký Rybník v Hroznětíně, kde hygienici na konci července vyhlásili jako zatím na jediném koupališti v kraji zákaz koupání kvůli výskytu vodního květu a chlorofylu. Koupací místa na Chebsku i Sokolovsku zůstávají bez problémů. Vyplývá to z aktuálních údajů Krajské hygienické stanice Karlovy Vary.

Poslední odběry hygieniků, kteří kvalitu vody pravidelně sledují, ukázaly kvalitní vodu v několika koupalištích na Chebsku. Voda vhodná ke koupání s mírně zhoršenými vlastnostmi je tam ve vodní nádrži Jesenice u kempu Václav i u koupacího místa Rybářská bašta. Kvalitní vodu v Jesenici si od začátku sezony drží koupaliště s provozovatelem Dřenice. Bez problémů se mohou lidé vykoupat také na koupališti Lido u Mariánských Lázní.

Odběry z minulých týdnů zjistily dobrou vodu i v několika koupalištích na Sokolovsku. Jde o vodní nádrž Michal v Sokolově, Bílou vodu v Chodově nebo Boden v Habartově. O stupeň horší kvalitu vody má rybník Tajch u Šindelové, stejně jako přírodní koupaliště s provozovatelem Rolava v Karlových Varech. Druhý stupeň znamená podle hygieniků nezávadnou vodu s nízkou pravděpodobností vzniku zdravotních problémů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky rekreace, zdraví, koupaliště, Karlovarský, Karlovarský kraj, koupání, Karlovy Vary, okres Cheb, okres Sokolov, Krajská hygienická stanice, Hroznětín, Velký Rybník, Rybářská bašta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlovarském kraji je voda v koupalištích až na výjimku kvalitní  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.