Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kraj chce spolupracovat s vybranými regiony Izraele

Izraelský velvyslanec Daniel Meron byl hostem hejtmana Karlovarského kraje Petra Kulhánka (STAN). Důvodem setkání byla domluva o budoucí intenzivní spolupráci kraje s vybranými regiony Izraele. Zmínka padla také o možnosti zřízení pravidelné letecké linky mezi Karlovými Vary a Tel Avivem.

„Setkáním jsme navázali na dřívější spolupráci, kterou jsme započali před několika lety, při budování partnerství mezi městem Karlovy Vary a izraelským městem Eilat. Hosté se zajímali o současné dění v kraji, proto jsem jim přiblížil začínající proces transformace regionu, ale zmínil také velmi důležitý restart lázeňství a cestovního ruchu. Tento čas považuji za naprosto ideální pro další rozvoj vztahů mezi naším regionem a Izraelem. Jsem si jistý, že případná spolupráce by byla pro kraj velkým přínosem,“ uvedl Petr Kulhánek.               

Vedle lázeňství se obě strany shodly na možnosti spolupráce v oblasti moderních technologií, inovací, výzkumu, vzdělávání a rozvoje lázeňství a cestovního ruchu. Obě strany se dohodly na další návštěvě v Karlovarském kraji s tím, že by do našeho regionu přijeli izraelští investoři, podnikatelé a odborníci z vědy, výzkumu a vzdělávání. „Do příprav této důležité návštěvy se na české straně zapojí také Pavel Smutný, který je prezidentem Česko-izraelské smíšené obchodní komory a Josef Středula, jež dlouhodobě podporuje aktivity státu Izrael v České republice,“ doplnila Jitka Čmoková, mluvčí Karlovarského kraje.

Izraelská strana vidí v Karlovarském kraji investiční příležitosti a řeč byla také o spolupráci českých a izraelských inovačních center. „Z pohledu Karlovarského kraje vidíme prostor pro kooperaci také v oblastech informačních a moderních technologiích, balneologie a lázeňství,“ doplnil hejtman s tím, že jednání zahrnovala i možnost obnovení pravidelné letecké linky mezi Karlovými Vary a Tel Avivem.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Roman Kořinek

Štítky Izrael, Karlovarský kraj, spolupráce, jednání, letecká linka, Tel Aviv, Karlovy Vary, Petr Kulhánek, lázně, Daniel Meron, Starostové a nezávislí, Ejlat, Josef Středula

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj chce spolupracovat s vybranými regiony Izraele  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.