Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Začíná plavecká sezona, bazény i koupaliště se postupně otevírají veřejnosti

Kryté i venkovní bazény v Karlovarském kraji se po pauze způsobené pandemií koronaviru začínají znovu otevírat. Včera dopoledne otevřelo bazénové centrum karlovarské KV Areny. Dnes by se měl otevřít bazén i koupaliště v Sokolově a na víkend se chystá i otevření oblíbeného františkolázeňského Aquafora.

"Včera jsme poprvé po pandemii otevřeli. Za první dvě hodiny přišlo jedenáct lidí," řekl jednatel karlovarské KV Areny Roman Rokůsek.

Podle jeho slov bude kapacita vnitřního bazénu omezena z hygienických důvodů na 88 osob, do saun bude ze stejných důvodů možné maximálně v devíti lidech. Parní sauna a ochlazovací bazének budou zatím uzavřené. Kvůli omezení počtu osob nebude možný průchod mezi vnitřním a vnějším bazénem.

"Ten se otevře, až bude vhodné počasí. I na něm bude ale omezená kapacita na 100 lidí. Bude to podobné jako během loňského léta," dodal jednatel.

Dnes by se měl otevřít také krytý bazén v Sokolově. I tady budou podle Ericha Klimeše, ředitele Sokolovské bytové, která bazén provozuje, bylo třeba přijmout podobná omezení, jaká byla v loňském roce. Nepředpokládá tak, že by bylo nutné například posílit personál kvůli kontrole potvrzení o očkování, testu na koronavirus nebo prodělaném onemocnění covid-19.

Ode dneška bude připravený na otevření i venkovní městský bazén na sídlišti Michal. Tam ale bude záležet hlavně na počasí. Pokud se vyplní předpovědi meteorologů, mohl by návštěvníky přivítat už na konci týdne.

Od pátku 4. června se otevře i největší akvapark v Karlovarském kraji, Aquaforum ve Františkových Lázních. Podle generálního ředitele Lázní Františkovy Lázně Josefa Ciglanského se otevře celý komplex včetně venkovního bazénu. "Kapacita bude ale zatím omezená podle nařízení na 500 návštěvníků," sdělil ředitel.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto kv aréna

Štítky ČR, rekreace, koronavirus, Karlovarský kraj, bazén, KV Arena, pandemie covidu-19, Sokolov, Lázně Františkovy Lázně a.s., koupaliště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začíná plavecká sezona, bazény i koupaliště se postupně otevírají veřejnosti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.