Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Dobrovolní hasiči dostanou z krajského rozpočtu téměř jedenáct a půl milionu korun

Šedesát devět žádostí o podporu dobrovolných hasičů schvalovala na svém jednání rada Karlovarského kraje. Ten má pro tyto účely vypsán vlastní dotační program na podporu jednotek sborů dobrovolných hasičů, ve kterém je pro letošní rok vyčleněno 11,4 milionu korun. Peníze jsou určeny na pořízení nového vybavení či na rekonstrukce zbojnic a další potřebné věci.

„Snažíme se o systematickou podporu jednotek sborů dobrovolných hasičů v našem kraji a o vytvoření odpovídajících podmínek pro účinnou ochranu a záchranu životů. Zakoupení nové techniky a dalších služeb může hasičům usnadnit práci při nejrůznějších zásazích, se kterými se ve své náročné práci setkávají,“ uvedl Petr Kulhánek, hejtman Karlovarského kraje.

Krajská komise hodnotila 69 žádostí v celkové požadované výši dotací téměř 9,4 milionu korun. Dvě žádosti byly navrženy k vyřazení z důvodu nesplnění podmínek dotačního programu. Pokud krajské zastupitelstvo schválí návrh Rady Karlovarského kraje na svém červnovém zasedání, bude mezi žadatele rozděleno téměř 9,1 milionů korun.       

„Jsme velmi rádi, že jsme mohli schválit všechny žádosti, jež byly na krajský úřad doručeny a splňovaly pravidla dotačního programu, a to v plné výši. Nyní ještě musíme vyčkat na schválení ze strany krajského zastupitelstva,“ dodal hejtman.


Jednotky sborů dobrovolných hasičů žádaly o poskytnutí dotací například na pořízení vybavení pro komunikaci a spojení v digitální rádiové síti, pořízení techniky pro hašení lesních požárů, nákup vícevrstvých ochranných oděvů nebo přenosných zásahových prostředků.

„Peníze byly požadovány i na nákup nových dýchacích přístrojů, užitkových terénních vozidel s přívěsem či nové cisternové automobilové stříkačky. Žadatelé chtějí dotační peníze využít také na rozšíření řidičských oprávnění svých členů nebo na úpravu a rekonstrukci požárních zbrojnic,“ dodala Jitka Čmoková, mluvčí Karlovarského kraje.         

 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS KK

Štítky hasiči, SDH, Karlovarský kraj, dotace, peníze podpora, sbor dobrovolných hasičů, peníze, Petr Kulhánek, dobrovolní hasiči

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrovolní hasiči dostanou z krajského rozpočtu téměř jedenáct a půl milionu korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.