Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vánoční trhy začnou v Karlových Varech v sobotu, budou bez kulturního programu

Ačkoliv to původně vypadalo, že letos tradiční vánoční trhy v krajském městě vůbec nebudou, vládní rozvolnění jejich konání alespoň částečně umožní. Na dodržování hygienických nařízení budou dohlížet pořadatelé i strážníci městské policie.

„Stejně jako v loňském roce bude koncepce vánočních trhů v prostoru od hotelu Thermal až po Mlýnskou kolonádu. Stánků samozřejmě bude méně a kulturní program byl zcela zrušen. Městem bude znít reprodukovaná hudba. Město bude mít v letošním roce dva stromy, ten první je u hotelu Thermal a už svítí a ten druhý bude uvnitř Vřídelní kolonády od 7. prosince. Na něm budou losy, které si návštěvníci mohou zakoupit za dvacet korun a získat tak hodnotné ceny v podobě vánočního kapra, vstupenek do bazénu KV Arény, vánočního stromku od lázeňských lesů a mnoho dalšího. Výtěžek této akce bude věnován na charitativní akce v našem městě,“ uvedla Andrea Pfeffer Ferklová (ANO), primátorka Karlových Varů.

Trhy bude pořádat městská společnost KV City Centrum, která má zatím zajištěn provoz 14 stánků. Ty musí být od sebe čtyři metry, musí v nich být desinfekce a dodržována musí být všechna opatření. „Je to trochu narychlo, ale zvládneme to. V nabídce bude vánoční cukroví, dřevěné hračky a výrobky, dekorace, kožené zboží, italská gastronomie a tak podobně,“ řekla Simona Vránová, ředitelka společnosti KV City Centrum.

Podle vedení města budou mít v letošním roce obchodníci snížené nájemné ve stáncích a to o padesát procent oproti loňskému roku. „Je to logické. Nájem se tak bude pohybovat zhruba kolem 15 tisíc korun za měsíc,“ dodal Tomáš Trtek (ANO), náměstek primátorky.

Návštěvníci trhů budou muset dodržovat platná hygienická a epidemiologická opatření na což budou dohlížet nejen pořadatelé, ale i strážníci městské policie. „Věříme, že vše proběhne bez problémů. Vánoční trhy budou v Karlových Varech od 5. do 27. prosince a to denně od 10 do 18 hodin,“ doplnila primátorka města, která zároveň všechny obyvatele i návštěvníky města ujistila, že obří kolotočové ruské kolo, které vyrostlo vedle hotelu Thermal, není součástí městských trhů a je to soukromá iniciativa hotelu, který vlastní prostranství na kterém atrakce vyrostla.

„My se dlouhodobě snažíme získat tyto prostory do pronájmu, abychom tyto věci mohli regulovat a případně je i omezit. Nicméně zatím se nám to nedaří. Víme ale, že ruské kolo mnoho lidí trochu zaskočilo,“ dodal náměstek Tomáš Trtek.

V rámci vánočních trhů by měl začít jezdit i oblíbený vánoční vláček Dopravního podniku Karlovy Vary, o jehož jízdním řádu se zatím jedná. „Úplnou novinkou je pak prodej vánočních stromků, kaprů a zvěřiny v areálu Lázeňských lesů na svatém Linhartu. Vše samozřejmě z produkce této městské společnosti,“ dodal Petr Bursík (ODS), náměstek primátorky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky vánoce, výzdoba, Karlovy Vary, vánoční strom, Karlovarský kraj, trhy, vánoční trhy, Hotel Thermal, ANO 2011, Andrea Pfeffer Ferklová, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoční trhy začnou v Karlových Varech v sobotu, budou bez kulturního programu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.