Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

O ubytování v v Krušných horách je ke konci roku zájem

O ubytování v hotelech a penzionech v Krušných horách je na vánoční svátky a silvestr zájem. Provozovatelé ale zatím neví, jestli své rezervace budou moci využit hosté z Německa, kteří tvoří významnou část návštěvníků. Pokud to epidemická situace dovolí, zřejmě by je nahradili čeští hosté.

Hotel Zelený dům na Božím Daru má zatím zarezervovaných asi 90 procent kapacity na přelom letošního a příštího roku. "Velkou část z toho ale tvoří Němci. Ve středu by se mohlo rozhodnout, jestli Německo umožní, aby mohli přijet. Jsme domluveni s cestovními kancelářemi, že nám dají vědět. Pokud nebudou moci Němci do Čech, začnou své pobyty stornovat," řekl pracovník hotelu Zelený dům.

Podobně nejisté rezervace má i penzion Schnneberg. "Máme obsazeno asi z 50 procent, většinou jsou to Češi. Němci své rezervace ruší," řekl pracovník penzionu.

Podle spolumajitelky Apartmánů Jurica na Božím Daru Julie Juricové mají obsazené ubytování na vrchol sezony poslední týden v roce zatím zhruba z 60 procent. Větší část zájemců tvoří německá klientela, která ale čeká, jak se situace ohledně vládních opatřeních v Německu vyvine. "Zhruba polovina Němců ruší své objednávky, řešíme vracení záloh. Ta druhá polovina zatím vyčkává," řekla Juricová.

Letošní zimní sezona bude podle Juricové pravděpodobně horší než ty předchozí. Zároveň ale očekává, že jakmile uzavření hotelů skončí, tak česká klientela začne rychle pobyty rezervovat. "Češi budou chtít zůstat v Čechách, tak jako tomu bylo při vydařené letní sezoně. Takže očekáváme, že se kapacity na Vánoce a silvestra zaplní," uvedla Juricová. Zároveň už domlouvají na období mezi Vánocemi a jarními prázdninami, kdy obvykle jezdí méně lidí, ubytování lyžařských výcviků.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, koronavirus, rekreace, hotely, hory, Karlovarský kraj, Krušné hory, Zelený dům, Německo, Vánoce, hotel, penzion, Němci, Česko, Boží Dar, jarní prázdniny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O ubytování v v Krušných horách je ke konci roku zájem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.