Počasí dnes11 °C, zítra11 °C
Neděle 13. října 2024  |  Svátek má Renáta
Bez reklam

Do Karlovarského kraje dorazila státní zásilka respirátorů pro učitele

Více než 73 tisíc respirátorů, které si učitelé škol z Karlovarského kraje objednali na konci školního roku, přivezli krajští hasiči ze skladu v Pardubicích. Dnes se zásilka rozbalila a rozpočítala, následovat bude distribuce do škol.

„Jakmile respirátory z Pardubic dorazily do Karlovarského kraje, začlo jejich vybalování a počítání pro jednotlivé školy. Předpokládám, že distribuce respirátorů řady FFP2 začne hned zítra ráno,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis (ANO).

Celkem si školy pro své pedagogy i nepedagogické pracovníky objednali 73 740 kusů respirátorů. „To je souhrnný počet všech objednávek, které vedení škol v našem kraji dodalo k 30. červnu letošního roku. Převoz respirátorů z Pardubic, jejich rozdělení i distribuci mají na starost hasiči z Karlovarského kraje,“ doplnila Jana Pavlíková, mluvčí krajského úřadu.

Respirátory třídy FFP2 budou distribuovány do 256 škol po celém území Karlovarského kraje. "Respirátory již máme u nás ve skladu, Počítáme je a zítra ráno je rozvezeme do škol. Do každého okresu vyrazí jedno auto," dodal Martin Kasal, mluvčí krajských hasičů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto facebook.com

Štítky respirátory, školy, učitelé, hasiči, stát, Karlovarský kraj, respirátor, Pardubice, Petr Kubis, ANO 2011, Jana Pavlíková, Martin Kasal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Karlovarského kraje dorazila státní zásilka respirátorů pro učitele  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.