Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Přemýšlíte jakou knihu si vzít na dovolenou? Máme pro vás několik tipů

Chebská knihovna sestavila přehled seznam knih, které putují takříkajíc z ruky do ruky. Pokud o jejich půjčení budete mít zájem, musíte se smířit s tím, že vyhlídnutá kniha se k vám hned tak nedostane.

„Mezi nejvíce poptávané tituly u žen patří román Aleny Mornštajnové Tiché roky, který je intimním rodinným dramatem popisujícím lidské charaktery a mnoho náhod. Tiché roky jsou stejně jako další velmi žádaný román této autorky, nazvaný Hana, silným a strhujícím způsobem vyprávěným příběhem, který si čtenáře podmaní od první do poslední stránky,“ popisuje ředitelka městské knihovny v Chebu Martina Kuželová.

Muži si nejčastěji půjčují a zamlouvají thriller Syn od autora Jo Nesbo. Druhou nejžádanější knihou je Křišťálový klíč od Vlastimila Vondrušky, která popisuje osudy jedné sklářské rodiny.  

„Nejmenší čtenáři si stále drží v oblibě Harryho Pottera a kámen mudrců od Joanne Rowling. Následuje Deník malého poseroutky. Zápisky Grega Heffleyho autora Jeffa Kinneyho,“ doplňuje ředitelka knihovny.

Určitou zajímavostí je, že i na dalších místech se objevuje řada českých autorů. U žen se stále těší velké oblibě Patrik Hartl s Nejlepším víkendem, u mužů je žádané třeba dílo Smrtící tajnosti Roberta Bryndzy a u dětí je rovněž velmi oblíbený Čtyřlístek.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky knihovna, autor, čtenář, zájem, Karlovarský kraj, Cheb, kniha, Alena Mornštajnová, Joanne Rowlingová, Vlastimil Vondruška, Harry Potter, Robert Bryndza, Patrik Hartl, Čtyřlístek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přemýšlíte jakou knihu si vzít na dovolenou? Máme pro vás několik tipů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.