Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Piráty v Karlovarském kraji povede do krajských voleb Markéta Monsportová

Současná krajská zastupitelka Markéta Monsportová bude příští rok stát v čele kandidátky Pirátů do krajských voleb v Karlovarském kraji. Zvítězila v interní stranické volbě. Mezi její hlavní priority patří návrat sebedůvěry obyvatel kraje a jejich zapojení do transformace regionu a efektivnější nakládání s krajskými financemi, chce také navázat na podporu kulturního a kreativního průmyslu v regionu, informovala Lucie Švehlíková z mediálního odboru České pirátské strany. Ostatní strany v kraji zatím lídra oficiálně nezveřejnily, volby se uskuteční na podzim.

Jednapadesátiletá Monsportová se podpoře kulturního a kreativního průmyslu věnuje již nyní. Z pozice uvolněné zastupitelky kraje iniciovala vznik projektu Agentura 4K pro kulturní a kreativní průmysly Karlovarského kraje, která pomohla několika projektům a má šanci získat až šest milionů korun. Budoucí lídryně Pirátů chce také pracovat na posílení atraktivity regionu. "V roce 2020 jsem šla do voleb s heslem Náš západ není Zapadákov! Od té doby se hodně věcí v našem regionu začalo pomalu zlepšovat, ale dle průzkumů si stále velká část obyvatel myslí, že jsme na tom špatně. To i přesto, že oficiální data ukazují opak. V Karlovarském kraji si nevěříme a získání sebedůvěry a nastartování pozitivních změn není práce pro jedno volební období," uvedla Monsportová.

Monsportová vystudovala Střední hotelovou školu v Mariánských Lázních, kde byla mimo jiné u založení kulturního spolku Švihák, zaměřeného na oživení města, a spoluzakladatelkou festivalu Marienbad Film Festival. Od roku 2020 je uvolněnou zastupitelkou Karlovarského kraje pro cestovní ruch, lázeňství a kulturní a kreativní odvětví. Zároveň je předsedkyní Výboru pro národnostní menšiny Karlovarského kraje.

Krajské volby v roce 2020 vyhrálo ANO, které se svými 13 zastupiteli skončilo spolu se čtyřmi zastupiteli z SPD v opozici. Osm mandátů získali STAN, šest Piráti, po čtyřech zastupitelích koalice ODS/KDU-ČSL, stejně jako hnutí Místní. Tři zastupitele získaly shodně Volba pro kraj (VOK) a SNK1.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Piráti

Štítky ČR, volby, Piráti, kraje, Karlovarský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Piráty v Karlovarském kraji povede do krajských voleb Markéta Monsportová  |  Politika  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.