Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 11. října 2024  |  Svátek má Andrej
Bez reklam

Karlovarský kraj pokračuje v přípravě Krajského inovačního centra, mělo by stát kolem 500 milionů korun

V přípravě stavby Krajského inovačního centra pokračuje Karlovarský kraj. Má být jedním z projektů transformace hospodářství uhelných regionů. Kraj nyní zadal zpracování studie proveditelnosti, která je nezbytným předstupněm před podáním žádosti o dotaci z Fondu spravedlivé transformace.

„Protože koncept vznikl už před řadou let, tak se jej nyní snažíme prostřednictvím našich odborů aktualizovat a přizpůsobit jej současným potřebám, funkcím a využití. Proto také náš odbor řízení projektů připravuje modifikaci celé studie včetně etapizace, která nám bude představena 13. října. My jsme včera schválili zadání studie proveditelnosti, což je nezbytný podklad pro podání žádosti o dotaci z Fondu spravedlivé transformace. A i toto zpracování studie je podpořeno dotací z Fondu spravedlivé transformace," uvedl ejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek (za STAN).

Projekt, tehdy nazývaný vědeckotechnický park, Karlovarský kraj připravoval už v roce 2013. Tehdy jej ale zastupitelé odmítli. O dva roky později se k záměru kraj vrátil, ale teprve nyní by se mohl blížit k realizaci. Zatímco ale před devíti lety se náklady na stavbu odhadovaly na 270 milionů, dnes už odhady mluví o 500 milionech korun.

Jde o vybudování inovační infrastruktury, jejímž cílem je zvýšení intenzity výzkumných, vývojových a inovačních aktivit v Karlovarském kraji mezi podnikatelskými subjekty, veřejným sektorem a výzkumnými pracovišti. Projekt zahrnuje výstavbu víceúčelového komplexu vzájemně propojených budov. Podle Kulhánka by studie proveditelnosti měla být hotová v prvním čtvrtletí příštího roku. Samotná realizace by po projektování mohla začít v roce 2024 a trvat by měla asi dva roky.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Karlovarský kraj

Štítky Krajské inovační centrum, Hejtman Karlovarského kraje, Petr Kulhánek, Karlovarský kraj, projekt, dotace, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj pokračuje v přípravě Krajského inovačního centra, mělo by stát kolem 500 milionů korun  |  Politika  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.