Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

TOP 09 povede do voleb ve Varech Lukáš Otys, strana jedná o koalici Spolu

Jedničkou kandidátky TOP 09 v Karlových Varech bude v podzimních komunálních volbách Lukáš Otys, dlouholetý krajský předseda strany. V čele kandidátky ho doplní Igor Adamovič, předseda místní organizace. TOP 09 chce jednat o společné kandidátce na platformě koalice Spolu, tedy s ODS a KDU-ČSL, uvedl Otys v tiskové zprávě.

Místní výbor TOP 09 v Karlových Varech debatoval o možné spolupráci s potenciálními partnery a jednoznačně se přiklání k pokračování koalice Spolu i na komunální úrovni. "Jsem velkým podporovatelem naší vládní koalice Spolu a věřím, že se nám podaří s partnery z ODS a KDU-ČSL konstruktivně domluvit na pokračování této úspěšné koalice i v Karlových Varech," uvedl Otys, spolumajitel cukrárny a autor knihy Kuchařka stylu moderního muže.

Spolupráci s partnery preferuje i Igor Adamovič: "Stejně jako v parlamentních volbách nejde pouze o naše vítězství. Nejdůležitější je pro nás, pro Karlovy Vary i celý kraj nezbytně potřebná změna. Tuto změnu a vývoj v plnohodnotné krajské město se budeme snažit iniciovat nejen s našimi budoucími koaličními partnery, ale ve spolupráci se všemi relevantními politickými stranami a místními hnutími," uvedl ekonom a publicista Adamovič.

TOP 09 dále nominovala na dalších místech Sylvii Kunešovou, Petra Kuldu, Michaelu Bečkovou a Martina Růžka. Obsazení dalších míst na kandidátní listině bude strana zveřejňovat postupně.

V posledních komunálních volbách v roce 2018 kandidovala TOP 09 společně s hnutím STAN. Volební koalice tehdy získala jen 3,57 procenta hlasů a do zastupitelstva se nedostala. Volby před čtyřmi lety vyhrálo hnutí ANO před Karlovaráky a Karlovarskou občanskou alternativou (KOA). Do zastupitelstva se dostali ještě Piráti, ODS a KSČM. Současnou koalice na karlovarském magistrátu tvoří zastupitelé z ANO, Karlovaráků a ODS.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto TOP 09

Štítky ČR, volby, TOP 09, obce, Karlovy Vary, koalice, Lukáš Otys, ODS, KDU-ČSL, SPOLU, ANO 2011, KSČM, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TOP 09 povede do voleb ve Varech Lukáš Otys, strana jedná o koalici Spolu  |  Politika  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.