Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

POLITICKÁ KORIDA: V Karlovarském kraji začínají jarní prázdniny, jak by je měly děti strávit?

V rubrice s názvem Politická korida konfrontujeme krajské zastupitelské kluby s tématy, které aktuálně hýbou Karlovarským krajem. Aktuálně jsme se zajímali o nadcházející jarní prázdniny a restriktivní vládní opatření.

Otázka:

V Karlovarském kraji začínají v pondělí jarní prázdniny. Je to týden, který mnoho z nás obyčejně trávilo na horách, některé děti u babiček a dědečků, případně v nějakém příměstském táboře. Letos ale budou prázdniny jiné. Pandemická situace se stále zhoršuje, vláda chce zpřísňovat opatření, která ale lidé nedodržují. Proto se vás ptáme na názor nebo doporučení, jak by podle vašeho názoru měly letos děti jarní prázdniny strávit?

Odpovědi nejsou redakčně upraveny a jsou řazeny podle data a času doručení do redakce. Na naši otázku neodpověděl: Patrik Pizinger (Místní), Karla Maříková (SPD+SPO), Karel Jakobec (ODS), Vít Hromádko (SNK 1).

Josef März (VOK)

Přestože vnímám současnou situaci jako velmi omezující a to již po dlouhou dobu chtěl bych všechny pořádat, aby ještě vydrželi. Aby respektovali omezení, protože to v současné době bohužel epidemiologická situace vyžaduje. V nemocnicích je plně obsazeno a umírají i mladí lidé, to je smutný fakt. Prosím dodržujte ochranu dýchacích cit, desinfekci rukou, udržujte odstupy. Všude.

Petr Kulhánek (STAN)

Je mi jasné, že pro řadu rodin, kde rodiče pracují to vůbec není jednoduché. Ideální, pokud to situace umožňuje, je možnost individuálního sportu, případně krátkých výletů (maximálně v rodinném kruhu), kdy budeme dodržovat potřebná hygienická opatření. Neznamená to, že je nutné mít respirátor v přírodě nepřetržitě, ale ve chvíli, kdy jsem blízko dalších lidí. Pohyb je velmi důležitým nástrojem k vnitřní rovnováze, proto bychom se ho neměli zříkat. I v této době je možné převážnou většinu jarních prázdnin strávit venku, na čerstvém vzduchu, v pohybu, ne však v mnohačetných uskupeních více rodin, nebo lidí.

Jindřich Čermák (Piráti)

Letošní jarní prázdniny budou vskutku nejzvláštnější za několik desítek let. Radovánky na horách nebo setkání s příbuznými (sám jsem se za nimi do středních Čech chystal) musíme tentokráte oželet. Je to náročné pro všechny a nezbývá než poprosit, abychom to všichni ještě vydrželi. Jedinou cestou k normálu je očkování, což ukazují příklady z Izraele a Velké Británie. Nyní se rozbíhá vakcinace učitelů a snad brzy bude i pro další skupin. Během volna dodržujte opatření a zkuste se v jejich rámci pohybovat venku. Udržujte dobrou náladu. A jako milovník deskovek doporučuji si zahrát nějakou povedenou stolní hru. Držme se a pevné zdraví!

Petr Kubis (ANO)

Od pondělí nás čekají další omezení a plány o způsobu trávení jarních prázdnin, muselo mnoho lidí opět změnit. Je opravdu těžká doba, kdy vedle obav o zdraví a životy našich nejbližších nebo o profesní budoucnost, již delší dobu musíme řešit i současný život našich dětí. Čas tráví doma, kde se prostřednictvím svých počítačů pohybují více ve světě virtuálním než v tom opravdovém. Možná jsme si říkali, že právě jarní prázdniny budou ten moment, kdy alespoň na chvíli vrátíme naše děti do reálu. Plánovali jsme hory, lyže, návštěvy babiček atd. Bohužel, COVID nás i nadále “uzamkne” ve svých městech. Nevadí, začíná se zlepšovat počasí a je možné i ve svých městech a obcích navštěvovat zajímavá místa, a společně se vracet s našimi dětmi do časů našeho mládí nebo mládí jejich babiček a prababiček a spojovat procházky s našimi zážitky a příběhy. Je to i prostor předat našim dětem více informací o městě nebo obci, kde je jejich domov. Hlavně buďte spolu a čerpejte energii ze slunce, které nám pomalu přináší jaro. Myslím si, že chvíli ještě vydržíme nosit i ty otravné roušky a respirátory.....je to důležité”.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky politická korida, Karlovarský kraj, jarní prázdniny, opatření, Patrik Pizinger, Karla Maříková, Karel Jakobec, Svoboda a přímá demokracie, ODS, Josef März, Petr Kulhánek, Petr Kubis

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

POLITICKÁ KORIDA: V Karlovarském kraji začínají jarní prázdniny, jak by je měly děti strávit?  |  Politika  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.