Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Krajská knihovna čeká na vrácení 22 tisíc knih, lidé je mohou uložit do biblioboxů

Vedení knihovny žádá, aby knihy nevraceli lidé, u kterých bylo zjištěno infekční onemocnění. A to i přesto, že knihy i biblioboxy budou každý den důkladně desinfikovány. Do boxů se nevracejí hry, CD a DVD. Patří tam pouze knihy.

Máte doma zapůjčeno knihu z Karlovarské krajské knihovny a chcete ji vrátit? Ode dneška můžete k vrácení využít jeden ze tří biblioboxů.

„Od úterý 14. dubna mohou opět čtenáři krajské knihovny vracet knihy do biblioboxů. Ty jsou v Karlových Varech celkem tři. Jeden přímo před budovou knihovny, další dva pak v Městské tržnici,“ říká mluvčí krajské knihovny Andrea Bocková.

V současné době koluje mezi čtenáři a návštěvníky knihovny přes 22 tisíc knih. „My bychom byli rádi, kdyby se nám tyto publikace postupně vracely tak, abychom je po provedení všech dekontaminačních opatření, mohli opět po otevření knihovny nabídnout čtenářům,“ vysvětluje ředitel knihovny Vratislav Emler a upozorňuje, že do biblioboxů nepatří kvůli možnému poškození hry, CD, DVD, ale pouze knihy.

Biblioboxy projdou každý den důkladnou desinfekcí. Vzhledem k době potřebné k řádnému hygienickému ošetření knih, potrvá jejich odepsání z čtenářského konta několik dní.

„Musíme ale naše čtenáře důrazně požádat, aby v případě, že u nich bylo zjištěno infekční onemocnění v žádném případě knihy do biblioboxu nevraceli. Stále platí to, že jsou všechny výpůjčky automaticky prodlouženy do doby, než se otevře knihovna,“ uzavřel Vratislav Emler.

Podle vládního návrhu na otevírání provozoven by měly být knihovny otevírány až mezi posledními provozovnami.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto knihovnakv

Štítky knihovna, Karlovarský kraj, kniha, bibliobox, Karlovy Vary, infekční onemocnění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajská knihovna čeká na vrácení 22 tisíc knih, lidé je mohou uložit do biblioboxů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.