Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Karlovarský kraj dá na dotace profesionálním souborům deset milionů korun

Karlovarský kraj vypíše dotační titul na podporu profesionálních kulturních souborů. V rozpočtu na dotace vyčlenil deset milionů korun, výrazně více než v minulých letech, řekl hejtman Petr Kulhánek (STAN).

„Program se v našem regionu týká Karlovarského symfonického orchestru, Západočeského orchestru Mariánské Lázně a Západočeského divadla Cheb jako profesionálních těles. My tím programem chceme pomoci v těchto těžkých časech," uvedl Kulhánek.

Financování profesionálních kulturních těles je z větší části na městech, kde působí. Například Karlovarský symfonický orchestr má letos od města získat příspěvek zhruba 48 milionů korun, Západočeské divadlo Cheb má v rozpočtu na letošní rok příspěvek od města ve výši 47 milionů korun. Pod divadlo ale spadá i Kulturní centrum Svoboda. Profesionální soubory také dostávají příspěvky z ministerstva kultury, od sponzorů nebo mají příjmy z vlastních aktivit.

O větší podporu od kraje se snažil Kulhánek ještě v době, kdy byl karlovarským primátorem. Zvýšení částky na podporu souborů tak bere i jako dosažení tohoto cíle. V loňském roce měl na dotace pro profesionální soubory kraj vyčleněno pět milionů, z přebytku hospodaření pak částku ještě navýšil na 8,7 milionu korun.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Západočeské divadlo v Chebu

Štítky ČR, správa, kultura, Karlovarský kraj, divadlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj dá na dotace profesionálním souborům deset milionů korun  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.