Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

O post ředitele Karlovarského symfonického orchestru se uchází deset zájemců

V Karlových Varech skončila lhůta pro podávání přihlášek do výběrového řízení na post ředitele Karlovarského symfonického orchestru (KSO) a Kanceláře architektury města (KAM). Město rovněž sestavilo dvě odborné komise, které se budou zabývat výběrem nejvhodnějšího kandidáta.

„V rámci výběrového řízení, které skončilo v pátek, jsme obdrželi čtyři přihlášky na ředitele KAM Karlovy Vary a deset přihlášek na ředitele KSO,“ uvedla Helena Kyselá, mluvčí karlovarského magistrátu.

V současné době budou přihlášky otevřeny a začne posuzování jednotlivých koncepcí. Rada města minulý týden ustanovila výběrové komise, které jsou z většiny tvořeny odborníky v daných oborech. „Jsme rádi, že se nám podařilo do obou komisí přilákat opravdu zvučná jména a věříme, že tito odborníci budou zárukou výběru těch nejvhodnějších kandidátů na oba posty,“ uvedla Andrea Pfeffer Ferklová (ANO), primátorka Karlových Varů.

Ta osobně zasedne v komisi pro výběr ředitele KSO a její náměstek Tomáš Trtek (ANO), bude v komisi pro výběr ředitele KAM. „Obě komise jsou devítičlenné a vedle mě a mého náměstka v nich budou ještě vedoucí odboru kultury a vedoucí odboru investic města. Zbylých sedm míst v každé komisi je určeno odborníkům z oboru,“ dodala primátorka města.

Obě komise se nyní musí dohodnout, v jako formě se sejdou, jestli to bude distančně nebo prezenčně. „Rovněž si musí stanovit, jak budou při posuzování a výběru nejlepšího kandidáta nebo lépe řečeno nejlepší koncepce postupovat,“ dodala mluvčí magistrátu.

Pozici obou ředitelů by měla být obsazena do konce měsíce května.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto KSO

Štítky KSO, KAM, rada města, Karlovy Vary, výběrové řízení, komise, Andrea Pfeffer Ferklová, ANO 2011, orchestr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O post ředitele Karlovarského symfonického orchestru se uchází deset zájemců  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.