Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Za první pololetí zemřelo na silnicích v Karlovarském kraji sedm lidí

Za první pololetí letošního roku zemřelo na silnicích v Karlovarském kraji sedm lidí, v červnu měly nehody jednu oběť. Vloni za prvních šest měsíců zemřelo na silnicích deset lidí. Vyplývá to z předběžných statistik Policie ČR a informací ČTK.

V červnu byl jedinou obětí dopravních nehod v kraji motorkář, kterého nalezl bez známek života náhodný svědek 9.června poblíž Teplé. Následně policisté zjistili, že řidič motocyklu, který jel ve směru od Boněnova na Bezvěrov, zřejmě při projíždění levotočivé zatáčky vyjel s motocyklem mimo vozovku a narazil do stromu. Nárazem utrpěl smrtelná zranění Lustrací pak policisté zjistili, že třicetiletý řidič motocyklu měl platnou blokaci řidičského oprávnění.

Celkem se během června stalo 162 nehod, což je o jednu méně než loni. Při nehodách bylo sedm lidí těžce zraněno, 32 lehce. Celková škoda byla vyčíslena na 6,92 milionu korun, což je pod ročním průměrem.

Nejčastější příčinou nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou bylo nedání přednosti. Nejvíce nehod se stalo pátek 14. června, celkem 12.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS LK

Štítky ČR, nehoda, automobilová, červen, pololetí, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za první pololetí zemřelo na silnicích v Karlovarském kraji sedm lidí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.