Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dvě vážné dopravní nehody a 30 lidí bez roušky, policisté se rozhodně nenudili

Opilý mladík boural v pátek večer Chebu. U Sadova se v podvečer zranil motorkář. Pro oba musel přiletět vrtulník. Při kontrolách dodržování nouzového stavu a omezení pohybu řešili policisté nejen roušky, ale i shromažďování osob na veřejnosti.

Vzhledem k očekávanému zvýšenému pohybu osob, během víkendu byla na území Karlovarského kraje na tento a příští víkend  vyhlášena speciální akce. „Během této akce se policisté ve větší míře zaměří na místa s vyšší koncentrací osob a budou kontrolovat dodržování vládních nařízení, která mají zabránit přenosu onemocnění COVID -19,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

Již během soboty museli policisté řešit 30 případů nezakrytých dýchacích cest a v osmi případech nedovolené shromažďování osob.

„Většina občanů se chová zodpovědně a respektuje vládní nařízení, přesto se ale policisté setkávají i s těmi, kteří nařízení vlády neberou vážně. V těchto případech policisté řeší tato porušení oznámením příslušnému správnímu orgánu k projednání,“ dodala mluvčí.

Policisté řešili i vážné dopravní nehody

V pátek večer řídil opilý mladík v Chebu vozidlo, které nezvládl. Poškodil zaparkované vozidlo a následně pokračovat přes chodník a schody, které vyjel a poškodil. „Poškodil i lavičku a obrubník. Při dopravní nehodě navíc začalo osobní vozidlo hořet a uvedený řidič utrpěl těžké zranění, se kterým byl následně letecky transportován do nemocnice,“ uvedla mluvčí Zuzana Týřová.

Policisté také zjistili, že mladík byl nejen opilý, ale navíc nevlastnil řidičský průkaz. Navíc má vysloven platný zákaz řízení motorových vozidel vydaný krajským soudem v Plzni. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem 80 tisíc korun. Dopravní nehoda je v současné době v šetření policistů. 

K další vážné nehodě došlo v sobotu v podvečer v Sadově na Karlovarsku. „Osobní automobil se tady srazil s motorkářem, který při nehodě utrpěl středně těžká zranění a přiletěl pro něj vrtulník. Silnice byla v místě nehody uzavřená,“ doplnila mluvčí.

Další nehodu řešila policie i na Dolním nádraží v Karlových Varech, kde měl řidič pod vlivem návykové látky najet do stanu se samoobslužnými automaty. „Zde jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spachani přečinu poškození cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky. Případ je v šetření,“ dodala mluvčí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík, pčr

Štítky policie, nehody, alkohol, roušky, motorkář, vrtulník, Cheb, nařízení vlády, Sadov, Karlovarský kraj, rouška, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvě vážné dopravní nehody a 30 lidí bez roušky, policisté se rozhodně nenudili  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.